Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – MT nieuwe stijl II

Kinder Opvang Kerkrade is maar een kleine organisatie van ongeveer 120 medewerkers. Het MT bestaat uit 4 mensen incl. mijzelf. Dit is al jaren zo ondanks de verdubbeling van de organisatie van de afgelopen jaren.

Ik ben altijd van mening geweest om een MT zo klein mogelijk te houden. Totdat vorig jaar Trude Maas (onhanfhankelijk bestuurder en toezichthouder) vorig jaar tijdens een BDKO bijeenkomst een pleidooi hield voor een grote Raad van Toezicht voor een betere besluitvorming. Volgens haar stellen meer mensen meer verschillende vragen, waardoor een nieuw/ander licht op een situatie kan worden geworpen en uiteindelijk een betere en meer overwogen beslissing wordt genomen. Eigenlijk ben ik dit helemaal eens met Trude en dat heeft mij doen besluiten om mijn MT uit te breiden met 2 managers.

We hebben sinds januari elke maand wisselend ‘klein’ en ‘groot’ MT. In juni gaan we evalueren, maar ik kan nu al melden dat ik erg enthousiast ben over het grote MT. Wij houden dit MT overigens op een locatie van ons. Hierdoor komen we ook weer wat meer in beeld voor onze medewerkers.

Mijn conclusie is dus: doen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.