Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Jolanda Rikers – Kriebelig

Af en toe word ik even kriebelig van onderzoeken waar gesproken wordt over de matige kwaliteit van de kinderopvang. Onze ouders geven dat niet aan en de benchmark kinderopvang is ook gestegen afgelopen jaar. Naar mijn idee wordt een en ander veel te wetenschappelijk benaderd en is daarbij het curriculum basisonderwijs (wat al jaren over haar houdbaarheidsdatum heen is) maatgevend.

Vanochtend las ik in de krant dat kinderopvang weer beter bij onderwijs kan worden ondergebracht. Van dergelijke draconische maatregelen ben ik absoluut geen voorstander. Ook beklagen ouders zich over de beperkte overdracht van informatie over de ontwikkeling van hun kind in de basisschool. Ik zou dan ook liever willen dat kinderen tot 6 jaar in een onze speelleeromgeving blijven en zich met name sociaal-emotioneel optimaal en op creatieve wijze ontwikkelen. Want op het gebied van klant- en kindgerichtheid kan het onderwijs nog heel wat van onze sector leren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.