Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Bart de Koning – Fun met knuffels!

'Dit is Karel Kraai. Karel gaat vandaag met ons mee naar buiten. En hij houdt net als andere kraaien van schatten verzamelen. Volgens Karel is er in de natuur van alles moois te vinden. Trek je jassen en laarzen aan, we gaan naar buiten! Wie wil Karel vasthouden?' Dat wil iedereen wel. Snel maken de kinderen een ‘rooster’ wie na wie Karel mag vasthouden! Samen met Karel vinden ze de ene schat na de andere. Terug op de opvang worden de schatten in de schatkist gedaan! Karel wordt er trots naast gezet.
Blog Bart de Koning - Fun met knuffels!

Iedereen houdt van knuffels. Zelfs kinderen van groep 8 lopen nog graag met een knuffel. Voor de kinderen is zo’n beest springlevend. Samen met het knuffelbeest maakt het kind avonturen mee. Knuffels kun je heel goed gebruiken om kinderen te motiveren. En ze kunnen in de was, dus mogen ze ook mee naar buiten. Met knuffeldieren breng je de vertrouwde speelgoedwereld dichter bij de minder vertrouwde ‘buitenwereld’.

Knuffels verstoppen

Verstop een aantal knuffeldieren in het bos of in de tuin. Vertel dat Ko Konijn, Jaap Aap, Karel Kraai enzovoorts er genoeg van hadden om steeds maar binnen te zitten. Ze zijn het bos in. Wie de meeste knuffels vindt, of wie er het eerste met een knuffel terugkomt, mag de knuffels straks verstoppen!

Wat vindt jouw knuffeldier leuk?

Ko Konijn houdt van gaten graven in de zandbak. Jaap Aap van in de bomen klimmen of voetje van de vloer spelen. Voor Victor Varken kun je een stal nabouwen. En met Karola Kip ga je met Pasen op zoek naar haar paaseieren. Speel eens schipper mag ik overvaren met de knuffeldieren. Bij ‘hoe dan’ mag je oversteken als Jaap Aap of vliegend als Karel Kraai.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.