Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Sanne Bosmans – Durf jij te gaan voor vooruitgang?

Ik maak me met heel mijn hart zorgen! Door de combinatie maatregelen van de nieuwe BKR regeling en de salarisverhoging, dreigt de kwaliteit in de babyopvang achteruit te gaan. Durf jij te gaan staan voor vooruitgang in de babyopvang? In dit blog leg ik uit je dat kan doen.

Aan de ene kant vind ik het supermooi dat er qua geld meer waardering komt voor de professionals die met alle liefde voor onze kleintjes zorgen. Aan de andere kant maak ik me met heel mijn hart zorgen over de onrust, de onzekerheid en daarmee gepaarde stress die dit met zich meebrengt.

Kleine ondernemingen, maar vast en zeker ook de grote jongens, liggen wakker. Wakker van het feit dat ze alles niet meer kunnen betalen. Wakker, omdat ze bang zijn dat ouders weggaan of niet meer komen want het wordt te duur. Wakker, omdat de kans groot is dat ze personeel moeten gaan ontslaan, terwijl er al zoveel meer extra nodig is. Zeker door de BKR regeling.

Dat wakker liggen is funest voor de houders en locatiemanagers. Ze schieten in de overlevingsstand en komen in een modus waar stressgevoelens alle ruimte krijgen en geen plek is voor rust. Zo’n stressvolle houding heeft direct impact op de pm’ers. Stress is namelijk ontzettend besmettelijk. De liefdevolle pm’ers krijgen door alle regelzaken, veranderingen en onrust niet meer de aandacht en koestering die zij zo hard nodig hebben. Deze koestering is vervolgens noodzakelijk om in alle rust liefdevolle aandacht aan de baby’s te geven.

‘Laten we met zijn alle gaan voor meer liefde in de babyopvang. Weg met die stress’

Deze combinatie aan maatregelen, lijkt de babyopvang dus de das om te doen. We creëren door de toenemende stress juist achteruitgang. Dan vraag je je misschien af hoe creëren we dan wel die vooruitgang, waarin we echt blijvend werken aan de het creëren van de ideale babyopvang?

Dat doen we door het probleem bij de wortels aan te pakken. Het probleem ligt in het feit dat er te veel stress is en te weinig liefdevolle aandacht is voor alle baby’s. Als we de kern van het probleem aan willen pakken, dan zouden we met zijn alle investeren in de innerlijke houding van zowel houders, directies, locatie managers en pm’ers. Een innerlijke houding die niet langer wordt gedomineerd door stress en moeten (wat heel normaal is in deze maatschappij en nu zeker in deze sector), maar een houding die draait om rust, ontspanning en liefde.

Ik weet dat dit om lef vraagt. Het is niet voor niets dat ik allerlei dingen onderneem om locatiemanagers en pm’ers dat steuntje in de rug geven dat ze nodig hebben. Ik merk dat dit heel hard nodig is, omdat je tegen de mainstream in gaat. Het vraagt om anders denken en anders werken. Het vraagt om bewust, iedere dag, te kiezen voor een ontspannen en liefdevolle houding. Het vraagt om te gaan staan voor echte en blijvende kwaliteitsverbetering.

Laten we met zijn alle gaan voor meer liefde in de babyopvang. Weg met die stress. Laten we met zijn allen gaan staan voor stappen voorwaarts in de babyopvang. Dat doen we door rust en liefde op nummer 1 te zetten. Dan zet je stappen naar het creëren van de ideale babyopvang. Dat is in principe niet moeilijk. Jij en iedereen kan dit. Het is alleen de kunst dat je je dit weer herinnert. Dat je dit kunt binnen een onrustige markt. Daar heb je krachten bundeling voor nodig.

Ik hoop met heel mijn hart dat jij met je team durft om je hart helemaal open te zetten. Om echt te gaan kiezen voor meer rust en liefde in de babyopvang, door bewust te werken aan je eigen houding. Ik hoop dat je gaat staan voor de kwaliteit in de babyopvang. Zij hebben het recht op een ontspannen omgeving, die overloopt van liefde. Dan maken we stappen voorwaarts.


‘Als het gaat om babyopvang is het bewaken van grenzen belangrijk. Maar denk dan niet alleen aan de grenzen van de baby, denk ook aan die van jezelf’. Lees de vorige blog van Sanne hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.