Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Romy de Moor – Nagellak ook voor jongens

Vorige week woensdag had ik roze nagellak op. Bo keek er aandachtig naar en vroeg toen “Lomy, heb jij nagellak?” Ja… vind je het mooi? “Nee…” Wil jij geen nagellak op? vroeg ik aan hem. Hij keek naar zijn vriend Joep, lachte een beetje en zei toen “jawel, ik wil goud!” Goed, ik zal kijken of ik dat heb en neem het dan maandag mee. “Joep, wil jij ook goud?” vroeg Bo aan hem. Joep lachte wat verlegen en schudde ja.

Vanmorgen werd ik wakker en dacht ik, ik had iets beloofd. Ik zou nagellak meenemen! In alle vroegte spitte ik mijn kast door opzoek naar goude nagellak. Helaas, die heb ik niet meer. Geel dan misschien? Ook niet. Wel kwam ik blauw, roze en zilver tegen. Dan neem ik die maar mee!

Vanmorgen heb ik de nagellak nog even in mijn tas gelaten, aangezien de fotograaf kwam. Alle jongetjes met roze nagellak op de foto laten zetten durfde ik niet aan… Tijdens de opblijf vroeg ik aan Bo of hij nagellak op wilde. In eerste instantie zei hij nee, maar na 5 seconde riep hij “ja goude!” Sorry Bo, die heb ik niet meer, ik heb wel mooie roze, groene en zilveren nagellak, ik zal ze je even laten zien! Bo keek naar de potjes nagellak. Er verscheen een grote lach op zijn gezicht en vol enthousiasme riep hij “Jaaaa groen en zilver wil ik!

‘Zullen zijn ouders het niet erg vinden als hij met nagellak thuis komt’

Ik pakte mijn nagellak en begon Bo zijn nageltjes te lakken. Hij was supertrots en ik moest meteen een foto maken voor zijn mama. Rechts van mij hoorde ik Mik heel zachtjes zeggen “ik wil ook graag nagellak” Natuurlijk Mik, jij mag ook hoor! Welke kleuren wil je? Hij wilde graag alle kleuren.

Even vond ik het lastig… zullen zijn ouders het niet erg vinden als hij met nagellak thuis komt? En dan ook nog met roze nagellak. Al snel dacht ik, dit mannetje wil zo graag nagellak op zijn vingertjes, dat doe ik gewoon! Ik weet zeker dat, wanneer zijn ouders zijn blije en trotse gezichtje zien, ze hier alleen maar heel blij van zullen worden.

Helaas was Joep vandaag afwezig, dus het nagellak avontuur moeten we zeker snel nog eens overdoen! Maar nu eerst alle nageltjes droog blazen.


De vorige keer schreef Romy haar blog over het verkeerde beeld dat sommige mensen hebben over werken in de kinderopvang: ‘Soms heb ik het idee dat mensen denken dat mijn baan als pedagogisch medewerker heel relaxed is. Een beetje buiten zitten en de kinderen laten spelen. Nou, vergeet het maar!’ Lees deze blog


 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.