Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Monika Katinger – Het belang van het ‘opladen’

Druk, druk druk, iedereen heeft het druk. Mensen in de bus kijken vaak nors (vooral op maandagochtend), de dagen verstrijken, de één na de ander… maandag, dinsdag… weekend… En weer opnieuw vanaf het begin…
Blog Monika Katinger - Het belang van het ‘opladen’

Het kan gebeuren dat door die drukte in onze hoofden wij het nalaten om uit te spreken hoe wij het waarderen als iemand anders – een collega, bijvoorbeeld –  zich extra inzet om iets te doen of te regelen. Maar het hoeft niet alleen om iets ‘extra’s’ te gaan. Het effect van een lief woordje of een schouderklopje kan groter zijn dan wij soms beseffen.

Sommigen denken dat zij ook zonder kunnen. Als je maar goed je best doet, dan heb je toch al een goed gevoel van binnen? Zo denk ik soms ook. Maar na een tijdje merk ik dat ik iets mis – al zou ik op dat moment niet precies onder woorden kunnen brengen wat.

Nu wel. Nu kan ik na zo’n periode van het ongemerkt verstrijken van de ene na de andere werkdag wel onder woorden brengen wat een positieve feedback, leuke reactie, waardering met mij doet. En ik denk, eerlijk gezegd, met iedereen.


‘Precies op het moment dat ik het nodig had heb ik zo’n ‘boost’ gekregen’

Mijn trainer van de cursus Kaleidoscoop, Ellen van Eersel van NJI, heeft voor veel positieve energie bij mij gezorgd. Tijdens haar laatste bezoek aan mijn locatie, in het kader van coaching, heeft Ellen een filmpje opgenomen tijdens een sensopatische activiteit, die ik aan de kinderen heb aangeboden. Bij het terugkijken heeft zij mij op mijn sterke punten in de interactie met de kinderen gewezen. En natuurlijk ook tips gegeven.

Het ging in mijn geval vaak om de dingen die ik eigenlijk soms onbewust doe, de houding die al van nature in mij zit. Daarom ervaar ik het niet als iets bijzonders. Maar als een buitenstaander naar mij kijkt en mij erop attendeert, dan weet ik weer waarom ik voor dit beroep heb gekozen. Kinderen, ja,  kinderen en het contact met de kinderen. Daar gaat het om bij mij. Hoe Ellen alles heeft verwoord en mij erop heeft gewezen, miste zijn uitwerking niet. Precies op het moment dat ik het nodig had heb ik zo’n ‘boost’ gekregen! Ik ben weer opgeladen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.