Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Marijke Schuurkes (PPINK) – Wat knaagt er aan het Personenregister?

Tegen het principe van een Personenregister in de kinderopvang kan niemand zijn, maar er zijn nog wel wat praktische punten die knagen. PPINK-voorzitter Marijke Schuurkes noemt er drie.

Waar

Registreren

Marijke Schuurkes (56) is voorzitter van PPINK (beroepsvereniging van professionals in de kinderopvang). Marijke heeft de driejarige opleiding KV/JV gedaan en is begonnen in het peuterspeelzaalwerk in Tilburgse achterstandswijken. Middels bijscholing heeft ze zich gespecialiseerd tot pedagogisch coach en werkt ze in die functie voor de Kinderopvanggroep in Tilburg.

2 REACTIES

  1. Vanuit PPINK nog even een aanvulling: als je vier maanden niet gekoppeld bent geweest aan een werkgever, word je uitgeschreven. DUO wijst erop dat je vóór die tijd een bericht krijgt met de vraag of je je inschrijving wilt verlengen. Dat kan met 9 maanden. Strikt genomen kun je zo als student de tijd overbruggen tot je nieuwe stage, en dat scheelt geld voor een nieuwe VOG. Ik zie dat een zeventienjarige nog niet meteen doen. Bovendien zijn wij groot voorstander dat een student vanaf start opleiding kan worden ingeschreven. Zoals gezegd scheelt dat een hoop gedoe en bevordert het het doel van het register.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.