Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Wat er echt toe doet

Als directeur/bestuurder van twee middelgrote stichtingen in de kinderopvang en peuterwerk zit je toch veelal achter je bureau mail weg te werken of stukken te schrijven zoals een blog. Een en ander leidt tot een stijve nek, overgewicht en allerlei andere geestelijke kwaaltjes.
Jolanda Rikers Kinderopvang Opvang Kerkrade.jpg
'Eindelijk weer eens bezig geweest met datgene wat er echt toe doet.'

Vandaag had ik eens geen afspraken in mijn agenda staan en kon ik wat achterstallige zaken weg werken, dacht ik. Echter, in de loop van de ochtend kwam ik een overzicht tegen waarop ik mijn locatiebezoeken noteer en zag ik tot mijn verbazing dat ik de afgelopen maanden slechts enkele locaties had bezocht en dan was dat ook nog omdat bv. een Sander Dekker op bezoek kwam.

Met gezwinde spoed reed ik naar een peuterspeelzaal in Landgraaf. Ik werd er hartelijk begroet door de medewerkers, die lekker aan de slag waren met de volle groep peuters. Toevallig moesten ze allemaal plassen toen ik binnenkwam. Dan maar even appeltjes schillen voor het gezonde tussendoortje. Even later bezocht ik een andere speelzaal in de buurt, waar ik ook al in tijden niet meer was geweest. Daar waren ze lekker aan het buitenspelen; het was net even droog. Top!

‘Een moeder vroeg aan mij of ik ook mijn kindje op de zaal had!’

De ochtend werd op een zeer geanimeerde manier afgesloten met een leuk voorleesboekje. Vervolgens kregen alle peuters een mooi zelf gemaakt cadeautje voor vaderdag mee. Wel goed verstoppen voor papa, luidde het devies. Een moeder vroeg aan mij of ik ook mijn kindje op de zaal had. Wat een compliment, mijn dag kon niet meer stuk! Tja, ik had me immers ook niet voorgesteld.

Met een zeer tevreden gevoel reed ik terug naar de ons kantoor. Eindelijk weer eens bezig geweest met datgene wat er echt toe doet.  Dit gun je toch elke directeur!

De vorige keer schreef Jolanda haar weblog met als titel ‘Niet plannen, maar aanpassen’. Lees hem hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.