Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Vakantieboek

Iedereen leert natuurlijk op zijn eigen manier. Mij inspireren met name managementboeken. Het voelt dan ook niet bezwaarlijk om dergelijke boeken op mijn nachtkastje te hebben liggen. Sterker nog, ik verheug me er al op om zo’n boek mee op vakantie te nemen.
Blog Jolanda Rikers - Vakantieboek

Dit jaar ligt het reeds in 2012 verschenen boek van Ben Tiggelaar klaar: ‘MBA in één dag’. Tja, ik weet dat de titel erg opportunistisch klinkt. Zeker, als je bedenkt dat ik zelf pas na anderhalf jaar noeste arbeid de felbegeerde MBA-titel in de wacht heb gesleept.

Toch vind ik het boek weer een uitdaging. Ik heb Ben Tiggelaar al in de jaren negentig voor het eerst ontmoet. Hij gaf toen al trainingen webmarketing. Inmiddels is hij 50 kilo lichter met drive in de hoogste acceleratie.


‘MBA in één dag’. Tja, ik weet dat de titel erg opportunistisch klinkt’

‘MBA in één dag’ is dé ultieme survivalgids voor managers, ondernemers en professionals. Covey, Porter, Mintzberg, Drucker, Collins, Kotter… Alle bekende managementdenkers komen aan bod. Hun ideeën worden door Tiggelaar superscherp samengevat en glashelder geordend. Met tal van voorbeelden, checklijsten en praktische tips. Een en ander is gebaseerd op zijn spraakmakende seminar ‘MBA in één dag’, waaraan maar liefst meer dan 14.000 leidinggevenden deelnamen.

Bij Tiggelaar gaat het eigenlijk altijd om no-nonsense adviezen, waarbij hij de kernpunten naar voren haalt en zijn eigen visie toevoegt. Hij hecht geen waarde aan diepgaande studie en dikke boeken. Daarom een prima vakantieboek.

Veel leesplezier!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.