Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Terug in de tijd

Vol verbazing las ik dat vanaf volgend jaar basisscholen niet meer mogen experimenteren met afwijking van de vijfdaagse schoolweek en met de vastgestelde vakanties. Gelukkig mogen we in onze voorschoolse voorzieningen wel rekening houden met de veranderende maatschappij.
Jolanda Rikers

Minister Slob schrijft aan de Tweede Kamer dat loslaten van de regels risico’s voor de kwaliteit van het onderwijs met zich meebrengt. Ouders zijn wel heel tevreden over de flexibiliteit: er is een positief verband tussen het aantal uren dat ze werken en de keuze voor flexibele onderwijstijden. Maar daar heeft Slob geen boodschap aan.

Naar mijn idee een gemiste kans voor een verdere ontschotting van kinderopvang en onderwijs

Gelukkig mogen we in onze voorschoolse voorzieningen wel rekening houden met de veranderende maatschappij. Wij gaan dan ook vanaf komend jaar 52 weken open in de peuteropvang om zo bijvoorbeeld de terugval van de taalontwikkeling van kinderen in de zomer te voorkomen. Ook denk ik dat het veel stress weghaalt bij medewerkers. Ze hoeven niet meer vijf keer per jaar te stressen om alles voor de vakantie af te hebben en weer op te starten na de vakantie. Ook kunnen oudere medewerkers buiten de schoolvakanties met vakantie.

Daar heeft Slob helaas geen boodschap aan. Hij gaat liever terug in de tijd, toen we nog in de zomer het hooi van het land moesten halen. Naar mijn idee een gemiste kans voor een verdere ontschotting van kinderopvang en onderwijs.

Niemand twijfelt aan het belang van Vroeg en Voorschoolse Educatie. Opmerkelijk genoeg leidt dat maar in weinig gevallen tot zichtbare resultaten. Terwijl er heus – buitenlandse – voorbeelden zijn die aantonen dat VVE effect kan hebben. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.