Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Synchroniciteit

Soms gebeurt er iets waarvan je denkt "dit kan geen toeval zijn". Het lijkt een soort teken, een richtingaanwijzer. Zo heb ik in juni verschillende mensen in verschillende settings letterlijk dezelfde zin horen zeggen: “je kunt regels/wetgeving alleen veranderen door in de praktijk over de grenzen heen te gaan”.

Dit begon 1 juni tijdens een PACT-bijeenkomst, 5 juni bij een intervisie-sessie,  7 juni bij een participatiedag voor gemeenten,  6 juni bij een bijeenkomst gezonde basisschool, 11 juni bij een ontmoeting met een tweede kamerlid en 14 juni bij het grootste kennisfestival van Nederland. Vanavond ga ik naar een bijeenkomst met onze Gouverneur en ik voorspel nu al dat het daar ook aan de orde zal komen, anders maak ik er zelf een punt van.

De kunst is nu om deze tekens te herkennen en om er ook niet in door te schieten en overàl een ’teken’ in te zien. Toch heb ik het idee dat ik er iets mee moet.

‘Toen ik aangaf dat we meer de grenzen van de regels moeten opzoeken, kreeg ik applaus’

Afgelopen week heb ik in het theater in Kerkrade onze nieuwe strategie toegelicht en toen ik aangaf dat we misschien meer de grenzen van de regels moeten opzoeken, kreeg ik een luid applaus van mijn medewerkers. Willen wij als kinderopvang innoveren, dan hebben we dat ook nodig.

De komende maanden gaan we ons verder beraden over de vorm en inhoud van ons plan en zal ook duidelijk worden welke experimenteerruimte wij ons willen gaan toedichten. Dit gaan we wel goed kortsluiten met onze lokale bestuurder, want we willen natuurlijk wel draagvlak blijven houden.

Wordt vervolgd.


Jolanda Rikers voelt AVG-stress. Zij legde in haar vorige blog uit wat zij met haar organisatie heeft gedaan om aan de AVG-wetgeving te voldoen. Lees deze blogs (met handige tips erin) hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.