Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Stroomversnelling

Na een heerlijke vaarvakantie (25 dagen in Nederland) ben ik eind augustus weer uitgerust gestart. Echter, doordat het bedrijf alweer in volle gang was, heb ik af en toe het idee dat ik een stroomversnelling ben terecht gekomen. Iedere dag merk ik dat ik net niet alles af heb wat ik mij had voorgenomen. En aan vooruitkijken kom ik nauwelijks toe.
Blog Jolanda Rikers - Stroomversnelling

Dit laatste is ook nodig omdat ik voor beide stichtingen aan nieuwe strategische plannen werk. Hiervoor staan diverse overleggen met medewerkers, OR, oudercommissies, RvT, gemeente en onderwijs gepland. En dan nog de vergaderstukken van de diverse besturen waar ik in zit.

Zou dit dan toch met ouder worden te maken hebben? Ik ben alweer 52…. Ik weiger dit te geloven. Ik moet immers nog een kleine 20 jaar mee!

Heeft het te maken met het niet willen loslaten? Op vakantie heb ik hierover nog een leuk boekje gelezen van Ricardo Semler, Semco-stijl. Semco is een bijzonder bedrijf: geen conventionele regels, geen vaste werktijden, geen verplichtingen; wel duizenden medewerkers, goede resultaten en honderden miljoenen winst. En dat terwijl de medewerkers zelf hun salaris bepalen. Niet kortdurend, want Semco bestaat al een reeks van jaren. Alles is gebaseerd op vertrouwen, participerend leiderschap en de medewerkers betrekken bij beslissingen en inzicht geven in alle bedrijfsinformatie.

Tja, dit laatste kan ik wel organiseren, maar het loslaten van regeltjes zal voor onze sector een onmogelijke opgave zijn. Dus ga ik maar stug door met het wegwerken van mijn achterstand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.