Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Redesignen locaties

Dit jaar starten we met het redesignen van locaties. We bestaan 30 jaar en hebben natuurlijk onze locaties onderhouden, maar na verloop van tijd moet je het weer eens onder de loep nemen.

Hiervoor hebben we dan ook een spaarcentje voor opgebouwd, zodat we ook, waar nodig, experts kunnen invliegen en de nodige materialen kunnen aanschaffen. We willen eerst als management starten met het formuleren van een visie, maar ook een kader van bouwstenen voor het interieur en exterieur van onze locaties in harmonie met onze strategie. Vervolgens willen we concreet aan de slag met het ontwikkelen van een couleur locale en dat natuurlijk samen oppakken met de teams op locatie.

Deze week vonden in dit kader de eerste oriënterende gesprekken met externe partijen plaats. Mijn locatiemanagers hadden hiervoor al een fantastisch moodboard voor interieur en exterieur opgemaakt. Dit zag er al zeer inspirerend uit en ik vroeg me oprecht af of we überhaupt nog een architect nodig hadden haha.

‘We dromen nog graag even verder over hoe mooi het allemaal kan zijn’

Echter, in de gesprekken met de drie externe partijen kwamen verschillende ideeën en invalshoeken aan de orde, waar wij nog niet aan gedacht hadden en die wel van belang zijn voor dit project. Zo hadden we het over de bewegingsruimte in de groepen voor kinderen maar ook medewerkers. Hierbij kun je ook denken aan “wat doe je waar” (logistiek)en “willen we alles hetzelfde inrichten in alle ruimten of maken we creëren we verschillende ruimten en verplaatsen we de groepen” . Maar ook het naar binnen halen van buiten (natuur) en vice versa, want buiten spelen is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Tja en wat doen we allemaal op vaste tijden en hoe beperk je hierbij dan de wachttijden van kinderen door het samen handen wassen, plassen, eten, drinken, jasjes aan- uit doen, etc?

Het wettelijk kader hebben we nog even buiten beschouwing gelaten, want we dromen nog graag even verder over hoe mooi het allemaal kan zijn.

Volgende week krijg ik al de eerste offertes. Ik heb er veel zin in.

Jolanda schrijft zeer regelmatig blogs voor Kinderopvangtotaal. De laatste keer deelde ze haar goede voornemen met ons: minder computerwerk, méér echt contact. Lees haar blog ‘Productgericht’ terug

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.