Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Plan in het voorjaar

In een eerdere blog heb ik al eens aangegeven dat de tweede helft van het jaar (het ‘najaar’) één maand te kort is. Echter, op de keper beschouwd is het nog veel erger… Immers, met de gespreide vakanties kun je pas vanaf half september afspraken plannen en kun je na half december niemand meer vragen voor activiteiten.
Jolanda Rikers

Dat zijn dus maar drie maanden, terwijl de eerste helft van het jaar (het ‘voorjaar’) praktisch gezien bijna zes maanden lang is. We hebben dan ook de opleidingen zoveel mogelijk gepland in het voorjaar.

Hierbij moet je vooral denken aan jaarlijks terugkerende opleidingen, zoals EHBO en BHV. Daar starten we mee in het eerste kwartaal. Daarna volgen de opleidingen in het kader van IKK. Hieraan moeten we toch voldoen.

‘De enige beperkende factor is momenteel het inzetten van vervanging. Het blijft een uitdaging’

Daarnaast zijn er nog de individuele opleidingswensen van medewerkers die voortvloeien uit hun talentontwikkelingsgesprek. Deze plannen we in samenspraak met de medewerker. Hiervoor zijn ze zo gemotiveerd dat ze er graag tijd voor vrijmaken. Ook bij de planning van projecten ligt de focus op het voorjaar.

De enige beperkende factor is momenteel het inzetten van vervanging. Er zijn wel 45 nieuwe medewerkers ingestroomd, maar deze willen veelal niet meer een hele week werken. Dus we moeten vooral opleidingen en vergaderingen plannen op de dagen dat zij volop beschikbaar zijn. Het blijft een uitdaging.

Elk jaar bepalen we wie de beste locaties zijn van alle kinderdagverblijven, bso’s en peuteropvang binnen onze organisatie. Een mooie traditie, vooral om de oorkondes aan te bieden met een cadeautje erbij. Lees de vorige blog van Jolanda 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.