Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Papier of digitaal

Meestal heb ik mijn mond vol van digitalisering en dat we als moderne organisatie daarin mee moeten. Toch betrap ik mezelf er iedere keer weer op dat ik pakken papier print. Ik moet stukken vast kunnen houden, erin bladeren en aantekeningen kunnen maken. Het lukt mij niet om dat digitaal te doen.
Jolanda-Rikers
Mijn twee werktassen zijn zo zwaar dat ik onlangs een slijmbeursontsteking heb opgelopen.

Het ergste van alles is dat ik ook nog alle uitgeprinte stukken bewaar. Het is zelfs zo erg dat we de vloer onder mijn kasten op kantoor hebben moeten stutten, omdat door de zwaarte van mijn kasten (volgepropt met alle papieren stukken) de vloer al centimeters was doorgezakt. Tja, en ik blijf maar gewoon doorprinten en de stukken mee naar huis zeulen. Ik heb dan ook al twee werktassen, die zelfs zo zwaar zijn dat ik recentelijk een slijmbeursontsteking heb opgelopen.

“Ook mijn digitale workspace is het grootst en volst van iedereen”

Daarnaast sla ik ook alle stukken digitaal op. Ik zag onlangs dat mijn digitale workspace het grootst en volst is van iedereen. Dus ook daar zou ik misschien wat selectiever moeten zijn. Nu is de vraag: kan ik hierin nog veranderen? Een gedragsonderzoeker zei mij onlangs dat mensen hun gedrag na hun dertigste niet meer structureel kunnen veranderen, ook al willen de dat zelf heel graag. Dus ik vrees dat ik gewoon blijf doorprinten…

Vorige keer schreef Jolanda over de ALV van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.