Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Op eigen kracht

Afgelopen weken reageren onze brancheverenigingen weer successievelijk op de brief van Asscher en het rapport Buitenhek. We moeten natuurlijk reageren op dergelijke relevante documenten, maar toch hekelt mij deze reactiviteit ook.
Blog Jolanda Rikers - Op eigen kracht

Onze sectoren, zowel het peuterwerk als de kinderopvang, zijn niet self-supporting. Als onze wispelturige overheid anders besluit, heeft dat een direct effect op de omvang van ons klantenbestand. Hoezo, kinderopvang is commercieel? We kunnen helemaal niet op eigen benen staan.

En dan is er nog die discussie dat voor ouders alles zou moeten worden geharmoniseerd. Hier begrijp ik als marketeer helemaal niks van. Hoe kan het dat we het prima vinden dat we voor zoiets onbelangrijks als onze vuile was keuze hebben uit tientallen wasmiddelen, terwijl we voor het meest belangrijke in ons leven, ons kind, maar één opvangvorm nastreven, bij voorkeur gekoppeld aan één school?


‘Ik voorspel dat straks weer allerlei burgerinitiatieven ontstaan die lijken op de peuterspeelzalen van de jaren vijftig’

Zo zit ons verdere leven ook niet in elkaar. Dagelijks moeten en willen we toch kunnen kiezen? Dan kunnen we daarmee beter toch zo vroeg mogelijk beginnen? Naar mijn smaak is het allemaal kostenbeheersing, evenals de schaalvergrotingen van het onderwijs. Ik voorspel dat straks weer allerlei burgerinitiatieven ontstaan die lijken op de peuterspeelzalen van de jaren vijftig. Is de cirkel weer rond.

Daar wil ik het niet op laten aankomen en ik beraad me op kinderopvang en peuterwerk op eigen kracht. Desnoods buiten de wet kinderopvang… Wellicht dat crowdfunding een optie is. Wordt vervolgd…..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.