Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Meet & Made in Kerkrade

Afgelopen week vond de jaarlijkse ondernemersdag Meet & Made in Kerkrade plaats.Vanuit mijn nevenfunctie bij de ondernemersclub van Kerkrade heb ik mede het programma voorbereid en dat heeft geen windeieren gelegd.
Jolanda Rikers

Naast de verdubbeling van het aantal deelnemers (maar liefst 100) hebben twee inspirerende ondernemers hun succesverhaal vanuit Kerkrade toegelicht. Naast onze nieuwe vrouwelijke burgemeester (die ook een presentatie verzorgde) waren ook beide ondernemers vrouw.

Ik vond dat alleszins opmerkelijk. Te meer daar in de zaal hoofdzakelijk mannelijke ondernemers aanwezig waren. Wat ik ook heel opmerkelijk vond dat één van de bedrijven er nadrukkelijk voor koos om niet te koersen op personeelsbesparende efficiencymaatregelen, maar vooral medewerkers centraal stelt alsof ze hun familie zijn.

‘Ook ik ga door met het verwezenlijken van mijn droom’

Tegen de stroom in hebben zij na hun succesvolle webshop nu ook een winkel geopend. En dat terwijl steeds meer winkels leeg komen te staan. Dat brengt mij op de presentatie van de andere ondernemer. Zij zorgt ervoor dat retailondernemers de winkel vinden die bij hun past met een succesrate van 92%.

Nu zal je je misschien afvragen: hoe kan dit? Omdat het vrouwelijke ondernemers zijn? Omdat ze in de MKB-vriendelijkste stad van Limburg gevestigd zijn? Naar mijn idee zijn het vooral gedreven ondernemers die door noeste arbeid en vooral met passie hun droom verwezenlijken.

Ik herinner mij nu opeens een opmerking van mijn hoogleraar marketing van ongeveer 15 jaar geleden: “Hoe kun je in vredesnaam in de kinderopvang gaan werken in de meest ontgroende en vergrijsde stad van Nederland?” Blijkt nu opeens dat Kerkrade het centrum van de wereld is, aldus een van die mooie ondernemers. Dus ga ik ook lekker door met het verwezenlijken van mijn droom.

Laatst stond paginagroot bij ons in de krant: ‘Strenge regels maken Belgische scholen populair’. In het artikel wordt beschreven dat veel ouders in de grensgebieden met België ervoor kiezen om hun kinderen daar op school te zetten. Ik vraag me dan ook af of deze ouders nog steeds voor België zouden kiezen als de kinderen hier ook gratis naar de opvang kunnen. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.