Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Leiden is loslaten

Onlangs heb ik het boekje van Peter Block “Leiden is loslaten” aangeschaft. Volgens hem is niet controle maar vertrouwen de sleutel tot succesvol leiderschap. Maar welke leider durft in tijden van crisis de teugels te laten vieren?
Blog Jolanda Rikers - Leiden is loslaten

Welke leider durft belangeloos een stap opzij te doen om verantwoordelijkheid en eigenaarschap juist bij de werknemers op de laagste niveaus binnen de organisatie neer te leggen? Ik ben nog maar net begonnen met lezen en ik heb het er nu al moeilijk mee. En dan ben ik, denk ik, een leider, die medewerkers veel ruimte geeft. Misschien wel te veel.

Zo kwam ik er onlangs achter dat gesprekken met frequente verzuimers niet of nauwelijks werden vastgelegd. Er waren zelfs verzuimers die de afgelopen 3 jaar 21 keer ziek waren geweest en nog geen enkele keer bij de bedrijfsarts waren geweest. Dit is niet goed voor de frequent zieke medewerker, maar ook niet goed voor ons bedrijf. Een en ander heeft ertoe geleid dat ik toch maar weer de zaken strakker ga volgen (lees: controleren) en dat terwijl ik de oprechte intentie heb om meer los te laten.

Tja, nu dan maar even niet. Eerst het hele boekje maar uitlezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.