Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Meivakantie

Wat vliegt de tijd toch voorbij. Zo waren we nog bezig met de voorjaarsvakantie, vervolgens roerde maart zijn staart en al snel kwam daar de meivakantie. Ook die is nu alweer achter de rug. Als je niet oppast vliegt de tijd razendsnel voorbij!
<p>'Van papier; groot en klein
'Van papier; groot en klein

De scholen uit onze omgeving hadden dit jaar (voor het eerst, dat wel) de vakanties niet op elkaar afgestemd. In plaats van 2 gezamenlijke weken waarin wij vakantieopvang kunnen aanbieden, waren het nu 3 verschillende weken. De eerste week was ’s ochtends vakantieopvang en ’s middags zowel naschoolse opvang als vakantieopvang. De middelste week was wel een vakantieweek voor alle scholen. En de derde week was eigenlijk weer net als de eerste week een combinatie van school- en vakantieopvang. Dat was een aardig gepuzzel en geschuif voor zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers.
Ik begreep van collega’s uit de regio dat ze hier ook last van hadden, al weet ik niet of de rest van het land hier mee te maken heeft gehad. Uiteindelijk was het vele dagen wel rustiger op de meeste groepen, waardoor de sfeer relaxter was dan soms de reguliere bso-dagen. Het activiteitenaanbod komt dan ook beter uit de verf, je hebt meer tijd en je kan het individuele kind beter helpen. Waar het logistiek dus nog wel rennen en vliegen was, de momenten op de groep waren fijn en plezierig.

‘Naar buiten gaan is voor ons en de kinderen geen probleem, alle vliegtuigjes moeten namelijk buiten getest worden!’

Tijdens de meivakantie hoefde we bijna geen activiteit aan te bieden. De kinderen hadden namelijk bedacht vliegtuigjes te maken in allerlei vormen. Ook nu, na de meivakantie, zijn de kinderen er maar druk mee. Van papier; groot en klein, met slierten aan de achterkant, met touw om er mee te kunnen vliegeren, ze verzinnen van alles. Het weer buiten helpt wel mee moet ik zeggen, want echt windstil of heel erg zonnig is het de laatste weken niet echt geweest.

Naar buiten gaan is voor ons en de kinderen geen probleem, alle vliegtuigjes moeten namelijk buiten getest worden. Tussen de buien door wordt er gerend en gespeeld met de vliegtuigjes. Voor je het weet is het alweer einde van de middag. En zo lijkt het wel alsof ook bij ons alles letterlijk voorbij “vliegt”! Deze week is hier de avondvierdaagse gestart. Voor de kinderen zijn de dagen volgepland: naar school; leren, kort naar de bso; spelen en ’s avonds de 5 of 10 kilometer lopen. Na afloop vlug naar en bed en ’s ochtends weer vroeg op. Wij halen de kinderen op, eten en drinken wat, gaan spelen en of doen een activiteit (vliegtuigjes maken) en gaan naar buiten. Eten wederom wat of hebben zelfs avond eten klaar staan voor de opgegeven kinderen voor de avondvierdaagse. Afwassen, opruimen, met de kinderen die (nog) niet de avondvierdaagse lopen een spelletje doen, administratie bijwerken en afsluiten. En dan is de dag alweer voorbij gevlogen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.