Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Drukke tijden, maar voor een goed doel

Niets is leuker dan de kinderen opdracht te geven om iets te doen voor een bepaald doel. Zo zijn we in november enorm druk bezig geweest met bijvoorbeeld het knutselen van veel verschillende creaties, het bakken van koekjes en het ophalen van lege flessen .
Blog Elmer Oosten - Drukke tijden

We hebben naast het pand, waar de bso en 2 scholen in zitten, onlangs een nieuwe speelnatuur ‘gekregen’. Deze moet nog aansterken door de planten en het gras te laten groeien. Er kan al wel in gespeeld worden, maar er kan nog geïnvesteerd worden in andere speeltoestellen. Zo hadden we bedacht om de kinderen zelf dingen te laten maken die ze konden verkopen aan hun ouders. Met het geld dat we ophalen willen we de speelnatuur uitbreiden en daarmee kunnen we straks de kinderen laten zien dat ze dit zelf voor elkaar hebben gekregen. Ik kan niet wachtten tot het moment daar is, want veel geld is er zeker opgehaald!


Soms werden hier wat traantjes om gelaten maar met het einddoel in hun achterhoofd werden ze dan snel weer vrolijk

Bij de ingang van elke groep stond een tafel met spulletjes om te verkopen en de kinderen mochten dit zelf regelen. Dit zorgde voor veel enthousiasme en we moesten kinderen teleurstellen die niet achter de tafel konden zitten. Dit zorgde er bijvoorbeeld ook voor dat er spullen werden verkocht van het ene kind aan een ouder van een ander. Soms werden hier wat traantjes om gelaten maar met het einddoel in hun achterhoofd werden ze dan snel weer vrolijk.

We sloten de ‘actiemaand’ af met een oppasavond waarbij de ouders konden shoppen tijdens koopavond. Deze avond was gratis, mits de ouders iets meenamen voor de voedselbank. De ouders konden hun kinderen opgeven en we maakten er een gezellige avond van een gezamenlijk diner (patat), spelletjes en een film. En zo hebben we ook nog iets voor anderen kunnen doen.

Met als uitschieter van deze maand: als Sinterklaas spelletjes zou schenken aan hun groep (één van onze groepen van de bso met de kinderen van 8-10 jaar), wilden zij dat er ook een deel van naar de voedselbank ging! Er werden vervolgens 50 kleine cadeautjes gekocht waar hopelijk wat andere kinderen mee zijn blij gemaakt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.