Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog De Orde – Zouden kinderen ons uitkiezen als directeur?

Volmondig ja! Waarschijnlijk hebben zij nog liever dat wij (weer) bij hun op de groep zouden werken. Het imago van de ondernemer/directeur van Kinderopvang is de afgelopen jaren door de gehaktmolen gegaan. Geldwolven en onbekwame figuren hebben de toon gezet voor de hele branche. De Orde vindt dat het tijd wordt om het beeld bij te stellen, want dit verdient onze branche niet!
Blog De Orde - Zouden kinderen ons uitkiezen als directeur?

Het is net als bij het voetbal, om maar een voorbeeld te noemen. Er is een groep van 20 idioten die gaan vechten en alles slopen wat ze tegenkomen. Ze verstieren hierdoor het plezier van duizenden andere voetballiefhebbers. Na de Estro-affaire hebben veel mensen het idee gekregen dat ondernemers in de kinderopvang hun zakken vullen over de ruggen van kinderen op kosten van de overheid en ouders. De Orde vindt dat het tijd wordt om het beeld bij te stellen, want dit verdient onze branche niet! Deze ode is aan al die vrouwen en mannen die nu al jaren aan het ploeteren zijn om hun organisatie overeind te houden.

Dé echte directeur /ondernemer

M/V 40+ uren

Houdt om te beginnen écht van kinderen. Heeft vaak zelf met kinderen gewerkt en heeft de benodigde diploma’s behaald waardoor er kennis in huis is over pedagogiek en kinderopvang. Daarnaast begrijpt zij/hij goed dat wanneer ouders werken hun kroost op de allerbeste plek moet worden opgevangen. De ouders moeten immers met een gerust hart aan het werk kunnen. Naast verstand van kinderen en het zich kunnen verplaatsen in kinderen, is de ondernemer/directeur ook werkgever. Zij/hij heeft een neus voor het selecteren van de beste en liefste mensen die in haar/zijn ogen goed genoeg zijn om met haar/zijn kinderen te werken. Zij/hij coacht en inspireert de werknemers om het beste uit zichzelf te halen.

Dacht u dat goed zijn met deze drie groepen voldoende is om kinderopvang te starten? Niets is minder waar!

De ondernemer is (of zij/hij het leuk vindt of niet) expert in:

– de wet- en regelgeving van de kinderopvang;

– de GGD-inspecties met alles wat daar bij komt kijken;

– het creëren van geschikte huisvesting voor kinderen; binnen en buiten;

– het invullen van eindeloze lijsten van o.a. het CBS;

– het toepassen van de wet- en regelgeving van de brandweer en de ARBO-wet;

– de vergunningen en leges van de gemeenten;

– de rechten van omwonenden van een kinderopvanglocatie;

– parkeerbeleid per gemeente;

– financiën en bedrijfsvoering;

– maatschappelijk ondernemen;

– innovatie.

‘Kinderen zijn de moeite waard! Onbevooroordeeld en puur, de toekomst en onze hoop’

Dit alles onder de druk van een onbetrouwbare overheid die om de vier jaar, als het mee zit, een nieuwe richting inslaat met betrekking tot de kinderopvang, alles afhankelijk van geld en een beetje visie. We kunnen nu gerust stellen dat de overheid de kinderopvangbranche al vier jaar negeert en kapot bezuinigt. Het is een baan die het uiterste vraagt van de ondernemer/directeur.

En waarom blijft zij/hij dit dan in hemelsnaam doen? Niet om zichzelf te verrijken, dat is inmiddels zelfs onmogelijk, maar vanuit een oergevoel dat kinderen er écht toe doen. Kinderen zijn de moeite waard! Onbevooroordeeld en puur, de toekomst en onze hoop.

Dat is waarom.

De Orde van de Nederlandse Kinderopvang maakt een diepe buiging voor al DIE ondernemers en directeuren. Die vanuit passie hun werk doen in een branche die ertoe doet.

Hoe dan ook? Wij gaan zo door!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.