Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alicia Kooijman – Google

Wil jij online beter zichtbaar worden voor ouders? Ben je toe aan bruikbare tips om via lokale zoekresultaten in Google te kunnen scoren met jouw kinderopvangorganisatie? Lees dan zeker dit artikel en ontdek waar je als kinderopvang organisatie eenvoudig mee kunt starten.
Alicia Kooijman - Google

De lokale online zoekresultaten worden door Google steeds prominenter in beeld gebracht. Zo zijn er namens Google tijdens de ‘Venice-update’ in 2012, de Google Maps-resultaten zichtbaar geworden. Dat houdt in dat bijvoorbeeld met het zoekwoord ‘Kinderopvang’, de plaatselijke kinderopvangorganisaties zichtbaar worden zonder dat je jouw locatie (bijvoorbeeld: “Kinderopvang Amsterdam”) erbij hoeft te typen. Je krijgt dus steeds specifiekere informatie gebaseerd op de locatie waar je je bevindt. En dat is een enorme verbetering voor ouders die in de meeste gevallen op zoek zijn naar lokale kinderopvang een enorme verbetering.

Mede dankzij het gebruik van smartphones is het aandeel van zoekresultaten met een lokale component steeds groter geworden. Denk hierbij aan de locatiebepaling of Google Now, waarmee je smartphone proactief producten/diensten in je omgeving voorstelt. En dat betekent kansen voor jouw lokale kinderopvangorganisatie. Als je dus wilt dat jouw kinderopvangorganisatie lokaal online zichtbaar wordt, is het noodzaak om in de Google Maps-resultaten bovenaan te staan. Maar hoe doe je dat?


‘Dankzij de Google Plus-pagina zorg je ervoor dat ouders je altijd kunnen vinden via Google Zoeken, Google Maps en Google Plus en dat je op iedere device (laptop of smartphone) zichtbaar bent’Om te scoren met Google moet je ervoor zorgen dat je allereerst een lokale Google Plus pagina aanmaakt. Vervolgens kun je jouw pagina aanvullen met de bedrijfsinformatie die van toepassing is. Denk hierbij aan de contactgegevens zoals een website, telefoonnummer en de openingstijden. Natuurlijk heeft Google een goede online handleiding zodat je direct zelf aan de slag kunt gaan. Zorg ervoor dat de informatie die je deelt via Google Plus actueel en zo compleet mogelijk is. Voeg bijvoorbeeld foto’s, video’s en eventueel streetview voor binnen toe. Maar denk ook aan de reviews van bestaande klanten die door Google zeer gewaardeerd worden.

Dankzij de Google Plus-pagina zorg je ervoor dat ouders je altijd kunnen vinden via Google Zoeken, Google Maps en Google Plus en dat je op iedere device (laptop of smartphone) zichtbaar bent. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden.

Bekijk tot slot het inspirerende filmpje namens Google over Google Plus en start vandaag nog. Veel succes!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.