Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BK: ‘Breng dienst Toeslagen onder bij Sociale Zaken’

De dienst Toeslagen kan beter ondergebracht worden bij een ministerie, zoals Sociale Zaken, dan bij de Belastingdienst. Dat stelt BK-directeur Emmeline Bijlsma bij BNR Nieuwsradio. Zij besprak in het programma Zakendoen de actualiteiten in de kinderopvang, waaronder de toeslagaffaire.
reactie-bk-op-interview-educatie-pmers-valt-buiten-niet-groepsgebonden-uren
BK-directeur Emmeline Bijlsma

Het onderbrengen van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst bij bijvoorbeeld het ministerie van Sociale Zaken kan situaties zoals de toeslagaffaire voorkomen, stelt Bijlsma. ‘Volgens mij zou het heel goed zijn als de dienst Toeslagen afgezonderd zou worden van de Belastingdienst. Het zou in ieder geval goed zijn om het in een context te brengen waarin niet innen het belangrijkste is, maar juist uitkeren.’

Verbetertraject

Bijlsma benadrukt wel dat de Belastingdienst inmiddels goed bezig is met het verbeteren van de dienstverlening, met name de Dienst Toeslagen. ‘Ik denk eigenlijk dat de Belastingdienst en de Dienst Toeslagen heel erg goed bezig zijn. Daar wordt eigenlijk een beetje overheen gestapt, maar ze zijn al heel lang bezig met een verbetertraject. De impact van de toeslagenaffaire op de organisatie is echt heel groot geweest. Ze houden echt heel goed rekening met alle partijen.’

BSO bus

Bijlsma praat in het programma verder over allerlei actualiteiten die spelen in de kinderopvangsector, waaronder de nieuwe BSO bus, commerciële coronatesten, de personeelskrapte, politieke verkiezingsprogramma’s en het belang van vaccinaties.

Beluister het BNR-interview met Emmeline Bijlsma hier terug >>

Bron: BNR Nieuwsradio

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.