Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties39

Bezuinigingen kinderopvang in 2012

Bezuinigingen kinderopvang in 2012

In

Registreren

39 REACTIES

 1. Ik vindt dat er nu echt eens een grote actie moet komen! Wij gaan er volgend jaar doordat we 3 dagen kinderopvang moeten gaan inkopen… 165 euro per maand erop achteruit. Ik weet echt niet waar we het meer vandaan moeten halen. Auto eruit gaat helaas niet, want op de tijden dat mijn man begint met werken rijdt er geen trein of bus.
  Daarnaast woont onze familie een uur van ons vandaan… reden? Het tekort aan huurhuizen destijds en we verplicht waren om een huisje te kopen in een vinexwijk.
  Wij verdienen net aan boven modaal gezamenlijk. Zelf heb ik vindt ik een goed betaalde baan. Manlief is vrachtwagenchauffeur en dat is net iets boven minimumloon.
  Door de werktijden moeten we wel kdv en bso afnemen. 1 ding weet ik heel zeker óf ik moet gaan stoppen met werken (kan niet meer werken. ( ivm ziekte en nee ik krijg geen cent, als je kanker hebt val je op een of andere manier overal buiten! En ziek zijn kost absurd veel geld, reiskosten naar het zh, parkeerkosten, medicatie etc) OF we komen verschrikkelijk in de schulden.
  Sparen voor studies van de kinderen kunnen we wel op onze buik schrijven. Tegen de tijd dat onze kids gaan studeren is er vast en zeker geen bijdrage meer in studiekosten.
  kortom… mensen komen in de problemen. Minder kinderen, en nog grotere problemen. En de jonge ouders van nu, die kunnen aow zo wie zo op hun buikschuiven want wij betalen nú voor de huidige aow’ers. Maar als wij 67 zijn, zijn er te weinig werkenden die de aow voor gepensioneerden kunnen betalen.

 2. Lees alle reacties
 3. Voor alle mensen die beweren dat flexibele tijden niet mogelijk zijn. Dit is wel mogelijk. Bij de opvang waar ik gebruik van maak factureren ze per kwartier zelfs. Mijn kindje heeft standaard dezelfde leiders op de groep zitten. En de opvang bestaat al 10 jaar.

 4. Voor alle mensen die beweren dat flexibele tijden niet mogelijk zijn. Dit is wel mogelijk. Bij de opvang waar ik gebruik van maak factureren ze per kwartier zelfs. Mijn kindje heeft standaard dezelfde leiders op de groep zitten. En de opvang bestaat al 10 jaar.

 5. Voor alle mensen die beweren dat flexibele tijden niet mogelijk zijn. Dit is wel mogelijk. Bij de opvang waar ik gebruik van maak factureren ze per kwartier zelfs. Mijn kindje heeft standaard dezelfde leiders op de groep zitten. En de opvang bestaat al 10 jaar.

 6. Voor alle mensen die beweren dat flexibele tijden niet mogelijk zijn. Dit is wel mogelijk. Bij de opvang waar ik gebruik van maak factureren ze per kwartier zelfs. Mijn kindje heeft standaard dezelfde leiders op de groep zitten. En de opvang bestaat al 10 jaar.

 7. bezuinigen weer op de kinderopvang, ze willen dat moeders blijven werken. Voor mij is het dadelijk niet meer rendabel om te blijven werken want de kinderopvang is niet meer te betalen. Ga niet werken voor de kinderopvang.Nu ook nog het kindergebonden bugdet voor derde kind eraf halen. Straf de grote gezinnen maar, zij zorgen dat er dadelijke genoeg mensen zijn om het bejaarde probleem op te lossen. Kinderbijslag ook al omlaag. Meneer de jager moet maar flink bezuinigen worden de problemen alleen nog maar groter, nog meer werkeloosheid omdat mensen thuis komen te zitten door al deze bezuinigingen. Lang leve het kabinet, dat ze zelf maar meer als de helft van hun salaris inleveren en dat wachtgeld gedoe. Dat is het gat van 3,2 miljoen al een heel groot deel gedicht

 8. Schandalig!! Ik ben een alleenstaande ouder en weet niet hoe ik het in 2012 ga rondbreien, omdat ik nu part-time werk, 4 dagen van 6 uur, en mijn kind dus ook 4 dagen per week naar de opvang moet. Ze willen toch zo graag dat de moeders blijven werken, moeten ze vooral gaan bezuinigen!!

 9. Ik ga de plannen niet afwachten maar stop met BSO. Ik ga minder werken omdat ik bang ben dat de kosten de pan uit gaan rijzen en dat mijn salaris, wat niet slecht is, daar niet meer toereikend voor is. De kinderen vinden het ook niet echt leuk meer, het aanbod is te beperkt. De leuke dingen zitten te snel vol en kennen hele lange wachttijden. Het betekent echter wel dat ik, als vrouw, minder uren en parttime ga werken en dus vrijwel zeker mijn carriére stil zet.
  Is dat wat het kabinet wil? In mijn omgeving zijn meerdere hoog opgeleide vrouwen die deze keuze maken.
  Helaas is het voor vrouwen gewoon niet mogelijk om werk en gezin goed te combineren.
  Helaas.
  En dan werk ik nog wel bij de zogenaamde vooruitlopende overheid! In mijn werkomgeving zijn alleen vrouwen zonder kinderen in managementfuncties te vinden.

 10. Tuurlijk pak de kinderopvang maar, maar een keer op de AOW bezuinigen ho maar, deze mensen zijn het rijkste van allemaal en zijn er in de komende jaren meer dan werkenden, waarom hoeven deze mensen nooit een bijdrage te leveren? Juist ja, omdat de heren dan zelf minder AOW krijgen als ze ouder zijn, rondweg dieven zijn het in Den Haag.

 11. ik verdien +/- 25.000 in een jaar.
  Dit is al net boven de huurtoeslag grens. De overheid kennende ga ik ook ditr weer gewoon voelen.
  Het lijkt er een beetje op dat de overheid wil dat ik een bijstandsuitkering aanvraag, vrijstelling van gemeentelijke- en waterschapsbelasting kirjg en de volledige zorg- en huurtoeslag.. dan kan ik mijn auto verkopen en heb ik netto waarschijnlijk meer te besteden, zeker nu ook de kinderkortingen gekort gaan worden..
  kost uiteindelijk nog meer geld dan die zielige 40,- die ze nu in hun zak proberen te drukken.
  Denken die mensen uberhaupt na over beslissingen die ze nemen?
  Gelukkig betaal ik de gastouder naar gelang de uren die gemaakt worden, dat is dus gewoon mogelijk ook voor de zakkenvullers van de commerciele opvangfabrieken. Ik betaal de taxi ook naar het aantal kilometers die ik maak met een vast instaptarief.
  Een verplichte efficientieslag voor opvangfabrieken, frauderende ouders aanpakken en de hogere inkomens harder aanpakken, niet de mensen die er afhankelijk van zijn.
  Ik hoorde op tv zelfs iets over de zielige ouders die nu geen 2 keer maar slechts 1 keer per jaar op vakantie kunnen ivm lagere kinderkortingen en lagere opvangtoeslag..
  ik ga nu in 5 jaar voor het eerst op vakantie met mijn zoontje(1 weekje maar!) en als het aan de overheid ligt ook voor het laatst
  trieste vertoning is het

 12. Als je goed gelezen hebt maar dat zal ws niet had je gezien dat er met de regel van het minst aantal contracturen nog wel 40% bijgeteld word…zijn dit dan mss die pauzes en reistijden???
  en als je thuis bent heb je geen opvang nodig toch?

 13. Natuurlijk moeten de pedagogisch medewerkers worden betaald en hebben zij X-aantal contracturen. Aan de hand van een vaste planning kan een opvang de kosten berekenen en zo zorgen voor een goede opvang van de kinderen.
  Als de regering nu eens de fraudeurs aanpakt! Hoezo je kind meer dagen naar de kinderopvang brengen terwijl je minder dagen werkt en dan voor die extra dagen wel je hand ophouden bij de belasting? DAT moet worden aangepakt. Moet je eens zien hoeveel geld er overblijft als de ouder(s) ‘slechts’ toeslag krijgt voor de dagen er geen ouder thuis kan zijn ivm werk….
  Wil je je kind toch meer dagen naar de opvang brengen dan betaal je dat maar uit eigen zak, maar niet uit de zak van de belastingbetaler.
  Kinderopvangtoeslag krijgen naar rato van de minste contracturen klopt niet, want wie werkt er nu letterlijk naast het KDV en slaat zijn VERPLICHTE pauzes over? Ooit wel eens gehoord van reistijd? Is het UWV nu niet aan het promoten dat mensen verder van huis moeten gaan werken, zodat zij wel werk kunnen vinden? Lekker veel kans van slagen als de overheid de kinderopvangtoeslag naar rato van uren gaat invoeren.
  Per dag ben je als ouder al gauw 9,5-10 uur op een dag kwijt en dan heb je echt geen tijd voor je zelf gehad.
  Flexibele werktijden voor ouders is nog steeds een heet hangijzer in het bedrijfsleven en veel ouders moeten nog steeds op vaste werktijden aanwezig zijn.

 14. wat een geklaag van de ‘ondernemers ” ik heb zelf ook in de KO gewerkt en weet dat marges niet minimaal zijn. Als je 7 euro per uur per kind vraagt hou je meer dan voldoende marge. Als er overgestapt wordt naar een flexibel contract betekend dit gewoon midner marge, en dat is nu juist het probleem voor deze ‘ondernemers’ Ik zet dit tussen aanhalingstekens want een echteondernemer gaat hier creatief mee om. wat te denken van de contracten van deze klantvriendelijke KO? doorbetalen bij ziekte, doorbetalen tijdens de vakantie, ook al ben je vier weken weg. opzegtermijnen van 2 maanden. Wees eens flexibeler en klantvriendelijker in plaats van alleen maar uren en dagdelen te willen verrekenen. de KO die het klant vriendelijkst zijn zullen na 2012 nog bestaansrecht hebben, de rest gaat afvallen.

 15. Ik werk zelf bij een kinderopvangorganisatie en krijg regelmatig te horen dat ouders alleen zouden willen betalen voor wat ze afnemen. De marges in de kinderopvang zijn minimaal, dat betekent dat als inkomsten ergens verdwijnen ze ook weer ergens terug moeten komen. Want niemand wil dat het ten koste van de kwaliteit gaat. Wat zou er dus gebeuren? Ouders nemen alleen de genoten uren af met als gevolg dat de uurprijs omhoog moet. Over alles boven de norm van de overheid, krijgt de klant niets vergoed en de klant heeft minder uren waarover deze kinderopvangtoeslag krijgt. De klant betaalt dan alleen de afgenomen uren, maar gaat er fiinancieel zeer op achteruit… De overheid zal dit trouwens niet erg vinden, zij keert minder kinderopvangtoeslag uit….

 16. Ik werk zelf bij een kinderopvangorganisatie en krijg regelmatig te horen dat ouders alleen zouden willen betalen voor wat ze afnemen. De marges in de kinderopvang zijn minimaal, dat betekent dat als inkomsten ergens verdwijnen ze ook weer ergens terug moeten komen. Want niemand wil dat het ten koste van de kwaliteit gaat. Wat zou er dus gebeuren? Ouders nemen alleen de genoten uren af met als gevolg dat de uurprijs omhoog moet. Over alles boven de norm van de overheid, krijgt de klant niets vergoed en de klant heeft minder uren waarover deze kinderopvangtoeslag krijgt. De klant betaalt dan alleen de afgenomen uren, maar gaat er fiinancieel zeer op achteruit… De overheid zal dit trouwens niet erg vinden, zij keert minder kinderopvangtoeslag uit….

 17. Ik werk zelf bij een kinderopvangorganisatie en krijg regelmatig te horen dat ouders alleen zouden willen betalen voor wat ze afnemen. De marges in de kinderopvang zijn minimaal, dat betekent dat als inkomsten ergens verdwijnen ze ook weer ergens terug moeten komen. Want niemand wil dat het ten koste van de kwaliteit gaat. Wat zou er dus gebeuren? Ouders nemen alleen de genoten uren af met als gevolg dat de uurprijs omhoog moet. Over alles boven de norm van de overheid, krijgt de klant niets vergoed en de klant heeft minder uren waarover deze kinderopvangtoeslag krijgt. De klant betaalt dan alleen de afgenomen uren, maar gaat er fiinancieel zeer op achteruit… De overheid zal dit trouwens niet erg vinden, zij keert minder kinderopvangtoeslag uit….

 18. Precies om al deze bezuinigingen en om werkende ouders een ‘stem’ te geven in Den Haag ben ik begonnen met Voor Werkende Moeders (vaders zijn ook van harte welkom hoor!). Wij zijn tegen de bezuinigingen in de kinderopvang. Voor 2012 staan er nog meer op stapel en daar willen we wat aan doen. Hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter. Dus ben jij ook tegen de bezuinigingen ga dan naar http://www.voorwerkendemoeders.nl en dan gaan wij ons laten horen in Den Haag.

 19. ik heb zelf een kinderopvang en kan mij erg kwaad maken over reacties van mensen die vinden dat er per uur betaald moet worden en alleen de weken dat er van de opvang gebruik wordt gemaakt.
  Dit zou allemaal prima kunnen als je alleen maar mensen op oproepbasis in dienst hebt, die betaal je ook naar de uren dat ze werken. Het nadeel is dat je dan steeds wisselend personeel hebt (niet zo goed voor de kinderen) en dat goede krachten bij je weggaan zodra ze ergens een contract kunnen krijgen. Ook is dit qua regelgeving niet mogelijk, je bent verplicht je werknemer na een bepaalde periode een contract aan te bieden.
  Dus je komt er niet onderuit dat je werknemers in dienst hebt met een contract, dit contract loopt, net als bij alle ouders die werken, 52 weken per jaar. Je moet werknemers dus 52 weken per jaar betalen. Als ouders bijvoorbeeld 45 weken per jaar afnemen en dus ook maar 45 weken hoeven betalen, waar haal ik als ondernemer dan het geld vandaan om mijn personeel wel 52 weken te betalen.
  Ditzelfde geldt voor per uur betalen, ik heb de inkomsten van 3,5 kinderen nodig om een personeelslid te kunnen betalen (inclusief pensioenen e.d.). Als dat personeelslid tot 18:00 uur gepland staat en een aantal ouders beslissen om hun kind die dag eerder te halen hou ik misschien maar 2 kinderen over die het laatste uur betalen, kan dus ook niet uit.
  Verder heb ik een kinderopvang neergezet waarvoor ik een lening van 300.000 euro heb moeten afsluiten. Naast personeelskosten moet ik hiervoor ook rente en aflossing te betalen, energiekosten, eten drinken, luiers, speelgoed, knutselmateriaal.
  Ik hoop dus niet dat het ”advies” van de personen die alleen de weken en uren willen betalen die afgenomen worden wordt opgevolgd, want dit betekend bezuinigen op alles wat voor kwaliteit zorgt. Is dit wat je wilt voor kinderen, ik niet.
  Dat is een steek in mijn hart.
  Pak inderdaad de fraudeurs maar aan, die verpesten het voor alle mensen met goede bedoelingen.

 20. Als ik hoor dat ik straks misschien het vier dubbele kwijt ben aan kinderopvang dan kan ik beter mijn kind wegdoen!! Van 1 salaris kunnen we niet rondkomen, dus ik moet wel door blijven werken. Als dit echt doorgaat kunnen veel kinderopvangcentra sluiten en veel mensen kunnen niet eens meer aan kinderen beginnen….

 21. Ik moeder van 2 met nog een onderweg ben me ervan bewust dat er overal bezuinigd moet worden. Daar zal iedereen last van hebben, maar de lasten moeten per groep wel te dragen zijn. laag verdieners moeten vind ik niet meer moeten betalen in tijden waar alles alweer omhoog gaat. ten eerste moeten de bezuinigingen inkomensafhankelijk worden, zo zijn hoogverdieners (die het kunnen betalen) het meeste aan het betalen, daarna moet het fraude/misbruik worden aangepakt. Ik ken zo 6 families die hun kinderen 4 dagen brengen en zelf maar twee dagen werken, dit zijn ook allemaal gezinnen die goed verdienen…..en ze zeggen dan ook gewoon, ik ben gek als ik het niet doe!!!! Dit moet niet mogelijk zijn. Tevens zitten veel vrouwen in de WW die niet van plan te zijn weer aan het werk te gaan tot ze geen recht meer op ww hebben, die hun kinderen in opvang houden, onder de mom ‘anders zit ik straks weer op een wachtlijst’….kort die mensen op een gegeven moment op het toeslag, zorg dat ze aan het werk gaan. Als je de toeslag inkomensafhankelijk maakt en de misbruik en fraude aanpakt, dat geloof ik dat je a. een eerlijker systeem hebt en b. waarschijnlijk een stuk minder hoefd te bezuingen door dat er geen/minder misbruik van wordt gemaakt.
  maak het toeslag afhankelijk zijn van het daadwerkelijk uren opvang vergeleken met de daadwerkelijk gewerkte uren per week…..en inkomen!!!!

 22. Het is inderdaad veel beter als de kinderopvang per afgenomen uur kan worden betaald en niet per half dagdeel. Vaker worden er meerdere uren niet afgenomen en wel betaald terwijl de opvangleidster indien niet doorbetaald krijgt mochten ze eerder naar huis kunnen daardoor. Waar zou dat geld toch blijven ? Als het kabinet deze zaken zou aanpaken zouden de vermindering van kinderopvang toeslag in het kader van de bezuinigingen misschien helemaal niet nodig zijn.

 23. Zowel vanuit de regering als bij de tegenstanders van de bezuinigingen wordt vooral gekeken naar de positie van tweeverdieners. De minster stelt dat het aantal werkende moeders niet is toegenomen (in tweeverdienende gezinnen), tegenstanders stellen dat werkende moeders hun baan zullen opgeven als de kosten voor kinderopvang niet opwegen tegen de verdiensten. Ook daarbij wordt ervan uitgegaan dat er een verdienende partner is.
  Er is echter een zeer grote groep alleenstaande ouders (moeders) voor wie kinderopvang een absolute noodzaak is, zij hebben geen keus om hun baan op te geven of minder te gaan werken. Dat standpunt mis ik nog teveel in de discussie.
  Als kinderopvang te duur wordt zullen alleenstaande moeders bezuinigen door het kind van de BSO af te halen. Het kind krijgt op te jonge leeftijd de huissleutel en moet zichzelf maar een middag vermaken of op straat spelen. Dat lijkt me geen wenselijke ontwikkeling.
  De kinderopvang zelf kan ook nog verbeteren. Veel 8+-ers gaan niet graag meer naar de BSO omdat deze geen goed aanbod bieden. Veel oudere kinderen komen de helft van de tijd niet omdat ze met vriendjes afspreken. Voor die middagen moet je wel betalen.
  De BSO’s zouden óf een beter programma moeten aanbieden, of flexibere contracten (bv strippenkaarten) waarbij je betaalt voor wat je afneemt.
  Een andere grote wens is samenwerking met sport- of hobbyclubjes, zodat je als moeder dit ook niet nog eens op je vrije middag moet regelen.

 24. Het blijft een jammer verhaal dat de ouders de dupe zijn van de (te?) hoge uitgaven van de overheid. De toeslag wordt verlaagd in plaats van dat de regering eens kijkt waarom die uitgaven zo hoog zijn. Dat ligt niet alleen aan de stijging van het aantal kindplaatsen. Laat de regering eens gaan bekijken hoe de meeste (grote) kinderopvangbedrijven hun klanten factureren.
  Een gemiddelde ouder maakt nauwelijks gebruik van alle uren per dag die wel doorberekend worden door de kinderopvang en dus ook weer doorberekend worden naar de toeslag. Geen enkele ouder in Nederland komt 52 weken per jaar naar de opvang….de opvang rekent dit wel gewoon door.
  Pak deze grote kinderopvangbedrijven maar eens aan en laat ze per uur factureren en niet per dagdeel, dat scheelt op jaarbasis miljoenen. Geef die terug in de kinderopvangtoeslag zodat alle ouders gebruik kunnen blijven maken van kinderopvang.

 25. Ik staak mee, laten we ons in Nederland weer eens laten horen, dat pakken ze in Frankrijk toch anders aan.
  Huiveringwekkend vind ik de bezuinigingsplannen. Ben noodgedwongen alleenstaande moeder en moet 4 dagen per week werken om hypotheek, vaste lasten e.d. te betalen.
  Ik weet niet hoe ik deze extra kosten moet gaan opvangen, kom nu rond en kan mezelf en mijn kind een goed leven geven maar hou ook absoluut niets over aan het eind van de maand om te sparen.
  Ik hou mijn kind, maar ook van mijn werk. Op deze manier wordt het voor een alleenstaande ouder vrijwel onmogelijk gemaakt om te blijven werken.

 26. Volgens mij gaat dit heel averechts werken. Ik heb iig besloten om per 1 jan betaald ouderschap op te nemen voor een dag in de week. Daar zal mijn werkgever niet blij mee zijn, want er is al zo’n groot tekort aan bevoegde docenten, maar ik heb waarschijnlijk geen andere keus. Daarnaast zullen we een andere vorm van opvang moeten gaan zoeken. Vooral erg jammer voor mijn dochter die bijna 4 is en dus de laatste maanden niet meer bij haar vriendjes en vriendinnetjes op het KDV kan gaan spelen.
  Naar mijn idee vind er zo een enorme sociale kaalslag plaats. Ouders (niet alleen moeders) blijven meer thuis. Kinderen tot 4 jaar komen in een isolement en leren zo veel te laat om gaan met andere kinderen. Mijn oudste heeft zo verschrikkelijk veel geleerd op het KDV dat ik dat mijn jongste van 4 maanden niet wil onthouden, maar met dit voorstel heb ik helaas geen keus. Ze zal dan bij mijn schoonouders achter de geraniums moeten gaan zitten. Ipv leren delen en spelen met leeftijdsgenootjes.

 27. Volgens mij gaat dit heel averechts werken. Ik heb iig besloten om per 1 jan betaald ouderschap op te nemen voor een dag in de week. Daar zal mijn werkgever niet blij mee zijn, want er is al zo’n groot tekort aan bevoegde docenten, maar ik heb waarschijnlijk geen andere keus. Daarnaast zullen we een andere vorm van opvang moeten gaan zoeken. Vooral erg jammer voor mijn dochter die bijna 4 is en dus de laatste maanden niet meer bij haar vriendjes en vriendinnetjes op het KDV kan gaan spelen.
  Naar mijn idee vind er zo een enorme sociale kaalslag plaats. Ouders (niet alleen moeders) blijven meer thuis. Kinderen tot 4 jaar komen in een isolement en leren zo veel te laat om gaan met andere kinderen. Mijn oudste heeft zo verschrikkelijk veel geleerd op het KDV dat ik dat mijn jongste van 4 maanden niet wil onthouden, maar met dit voorstel heb ik helaas geen keus. Ze zal dan bij mijn schoonouders achter de geraniums moeten gaan zitten. Ipv leren delen en spelen met leeftijdsgenootjes.

 28. En wat zijn we druk met alle gastouders aan de normen te laten voldoen van goede opvang zodat dit blijvend vergoed kan worden en nu gaan we alles ontzettend duur maken??? Waar zijn we mee bezig?? Al het geld dat daar al in gestoken is is dan voor niets geweest. We gaan weer ‘zwart’ onze oppas betalen omdat dat dan weer voordeliger zou zijn??? Of maar gewoon thuisblijven en niet meer werken?? En wat dacht je van de kinderopvangcentra? Als dat zo duur wordt zal de vraag ook een stuk minder worden. Ik snap niet waarom we hier nu op moeten gaan bezuinigen en dan nog wel zo ontzettend extreem!! Waar zijn we mee bezig? Dit is echt korte termijn denken waar we niet ver mee komen!

 29. Wij zijn straks voor onze 2 kinderen het drie dubbele kwijt. Daarbij werk ik ook nog eens in de kinderopvang. Doordat kinderopvang aan heel veel eisen moet voldoen en leidsters ook (onder)betaald moeten worden kost het nu al veel geld. Als straks alle opa’s en oma’s weer op gaan passen (die tot de 67ste) door moeten gaan, zijn er velen (waaronder ikzelf) hun baan kwijt en is er afgelopen jaren voor niets geinvesteerd.

 30. Ik vnid het belachelijk dat ze gaan bezuinigen hierop ga. Hun verdienen genoeg om hun kinderen opvang te bieden, of ja de vrouw is thuis want ze verdienen genoeg. Ik kan dat niet veroorloven ik ben ook het liefst bij mjn kinderen maar ga hiervoor niet van een uitkering profiteren net alsof dat een goudmijntje is. Ik wil onafhankelijk zijn en niet mijn handje op hoeven houden. En ja die toeslag is ook een beetje handje ophouden, maar heb oppas die een hart heeft voor mijn kinderen waar je nu eenmaal meer voor moet betalen. Je kunt niet meer zoals ‘vroeger’ thuis blijven alles is velen malen duurder. Die tijd is geweest dat moeders thuis blijven. En vind dat een vrouw zich ook mag ontwikkelen. En als dit door gaat pakken ze dat van veel vrouwen af. Laten ze maar op andere dingen bezuinigen. Al die goede doelen laten ze dat in ons steken wij betalen belasting genoeg en dat geven ze weg. En vind het allemaal erg wat er gebeurd in de andere landen, maar hier is het ook nodig. Zo denk ik erover.

 31. Malta! Jij hebt zeker zelf geen kinderen, ofwel. Voor 35 euro pm 2 dagen opvang…Echt niet. Maak daar 150 euro van en dan heb ik het over de laagste inkomens. En dat is waarschijnlijk het dubbele in 2012 als het aan dit kabinet ligt. Wat je dan krijgt is dat veel mensen nieteens meer kunnen werken….groot probleem. Of idd meer sleutelkinderen krijgt. Een nog groter probleem. Ik vraag me af of deze ministers met hun Au Pairs en dure huisjes deze maatregelen wel goed hebben doordacht.
  Het land wordt kapotbezuinigd.

 32. Ik ben het eens met deze maatregel.
  De kinderdagverblijven zijn veelal commerciele bedrijven die winst moeten maken. Dan geven ze meer uren op dan daadwerkelijk worden gebruikt. De ouders merken daar niet zo veel van omdat het grootste gros meer dan driekwart terug krijgt van de belasting. Bij ons is het nu al zo dat de peuterspeelzaal 35 euro per maand kost en dat ouders die hun kinderen twee dagen naar een KDV laten gaan daar twee dagen in de week volledige opvang voor hebben voor dat bedrag (eigen bijdrage). Je krijgt dan dus ook oneigenlijk gebruik van kinderopvang. En is het absoluut niet waarvoor het bedoeld is.

 33. Als er gekort gaat worden in de kinderopvang toeslag, gaan we waarschijnlijk weer sleutelkinderen creëren zoals dat in de jaren zeventig en tachtig heel normaal was. Ik zou het op gegeven moment niet meer kunnen ophoesten. Waar gaat dat naar toe in nederland!!!!

 34. een hele slechte maatregel!! KInderen zijn onze toekomst. We moeten juist investeren in goede proffesionele begeleiding van kinderen. Goed onderwijs en goede kinderopvang zijn van essentieel belang voor een goede maatschappij. Door te bezuiningen gaan ouders wellicht kiezen voor opa’s en oma’s en buurvrouwen die gaan oppassen. Die doen dit ongetwijfeld met veel liefde en inzet. Maar een goed kinderdagverblijf is juist van meerwaarde voor de ontwikkeling van jonge kinderen.Op een goed kinderdagverblijf kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen, vindt veel interactie plaats met andere kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.