Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezoek najaarsbijeenkomsten harmonisatie

Wie zich wil laten bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de harmonisatie, kan in het najaar op één van de vier gratis informatiebijeenkomsten terecht.
Harmonisatie bijeenkomsten.jpg
Vanaf 1 januari 2018 moet de harmonisatie volledig rond zijn. Dan gelden voor peuterspeelzalen dezelfde kwaliteitsregels als voor kindercentra. - Foto: Fotolia

Eerder al liet Sociaal Werk Nederland (voormalig MOgroep) weten dat er extra bijeenkomsten worden georganiseerd. De data zijn gelijk gebleven, maar de locaties zijn veranderd. Op maandag 26 september is er een bijeenkomst in Groningen, op dinsdag 27 september in Amsterdam, op maandag 3 oktober is er een bijeenkomst in Eindhoven en de laatste bijeenkomst is op dinsdag 4 oktober in Deventer.

Onwikkelingen harmonisatie

Vanaf 1 januari 2018 moet de harmonisatie volledig rond zijn. Dan gelden voor peuterspeelzalen dezelfde kwaliteitsregels als voor kindercentra. Op de bijeenkomst wordt u bijgepraat over de achtergrond en actuele ontwikkelingen, consequenties en de implementatie van de harmonisatie.  Ed Buitenhek van Buitenhek Management & Consult geeft plenaire informatie, maar verzorgt ook workshops. Als bezoeker kunt u twee workshops uitkiezen om te volgen.

Ondersteuningstraject

Sociaal Werk Nederland helpt peuterspeelzalen en gemeenten met het ondersteuningstraject Ondersteuning peuterspeelzaalorganisaties in het kader van harmonisatie. Uit een eerder onderzoek van Bureau Bartels blijkt dat er veel behoefte is aan ondersteuning. Sociaal Werk Nederland richt een helpdesk en FAQ in, publiceert hardreikingen, organiseert bijeenkomst en maakt gebruik van een ambassadeursnetwerk.

Bekijk ook het online Dossier Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzalen

Nog even en er is geen enkel verschil meer tussen de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Maar daarvoor moeten de peuterspeelzalen wel eerst 1800 vrijwilligers vervangen voor betaalde beroepskrachten. De MOgroep raadt peuterspeelzalen aan tijdig actie te ondernemen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.