Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beursfonds Lavide stoot kinderopvang af

Susan Schaeffer
Beursfonds Lavide stapt uit de kinderopvang. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het Haagse gastouderbureau Velizo, dat het fonds nog maar een paar maanden geleden kocht.
Fotolia

Lavide maakt het voorgenomen besluit om de kinderopvang af te stoten bekend voorafgaand aan een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Tijdens die vergadering moet goedkeuring worden verleend aan de benoeming van de nieuwe topman, Salar Azimi. Azimi wil dat Lavide op korte termijn een leeg beursfonds is, om daar nieuwe activiteiten in te plaatsen in de hospitality-sector.

Gastouderbureau Gastvrij

Beursfonds Lavide kocht in 2017 het Haagse gastouderbureau Gastvrij en het daarbij behorende kinderdagverblijf ‘Zand op je hand’. Al snel daarna ontstond een conflict tussen het fonds en de oud-eigenaren. Het fonds kon vervolgens geen accountant vinden en in oktober vorig jaar besloot het beursfonds om het gastouderbureau voor één euro door te verkopen aan zijn eigen websitebouwer.

Registratieproblemen

Het is al langer rumoerig rond Lavide. Zo had Lavide vorig jaar jaar problemen met de registratie in het Landelijk Register Kinderopvang van twee andere gastouderbureaus die het fonds had aangekocht. Lavide stelde toen dat de overname van deze bureaus toen nog niet was afgerond.

Velizo

Dit betekende niet dat het fonds een andere richting insloeg. In september 2018 kocht Lavide nog het Haagse gastouderbureau Velizo, dat 171 kinderen plaatst bij 45 gastouders. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van het voorgenomen besluit van Lavide voor het bureau zullen zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.