Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beslisboom: kind wel óf niet naar de kinderopvang

BOinK heeft, mede namens de branchepartijen BK en BMK, samen met AJN Jeugdartsen Nederland een beslisboom ontwikkeld. Pm'ers kunnen hiermee eenduidig besluiten of ze een verkouden kind wel of niet kunnen toelaten op de kinderopvang en ouders kunnen zien of zij hun kind wel of niet naar de kinderopvang mogen brengen.
AdobeStock

N.B.: De beslisboom is vernieuwd. BOinK: ‘Uit feedback die we ontvingen bleek de startvraag niet volledige duidelijkheid te geven. Dat hebben we aangepast.’ De nieuwe versie(s) vind je in de linkjes in dit artikel, zie hieronder. 

Er zijn twéé beslisbomen: een voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en een voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Jeugdartsen hebben de inhoud bepaald, BOinK de vormgeving en taalkeuze.

Makkelijk en eenduidig

BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma: ‘Wij hopen dat met behulp van deze vragenlijst/beslisboom ouders een afweging kunnen maken wanneer zij hun kind wel of niet kunnen brengen en pm’ers/houders makkelijker en vooral ook eenduidiger kunnen besluiten wanneer ze kinderen wel of niet kunnen toelaten.’

Beslisboom

NB.: De beslisboom is een grafische weergave van de vragenlijst. Inhoudelijk zijn de vragenlijst en beslisboom gelijk.

Vragen

Indien er na het doorlopen van de beslisboom toch nog vragen of onduidelijkheden zijn dan adviseert BOinK contact op te nemen met de behandelend arts of JGZ (Jeugdgezondheidszorg), of met een infectieziektenarts in de regio. Artsen geven geen medische verklaring af op basis waarvan het kind alsnog naar de kinderopvang/school mag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.