Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bas van ’t Wout benoemd tot staatssecretaris van SZW

Koning Willem-Alexander heeft Bas van ’t Wout benoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 't Wout volgt Tamara van Ark op, die benoemd is tot minister voor Medische Zorg.
Bas van 't Wout (rechts) na zijn beëdiging door Koning Willem-Alexander. Foto: ANP

De minister en staatssecretaris werden donderdagochtend 9 juli 2020 ten overstaan van de Koning op Paleis Huis ten Bosch beëdigd.

Van ’t Wout

VVD-er Bas van ’t Wout was voor zijn Kamerlidmaatschap onder meer politiek assistent van Mark Rutte en lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij was vice-fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, woordvoerder Koninklijk Huis en eerder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles langdurige zorg en Europese zaken.

Van Ark

Van Ark laat een goede indruk achter in de kinderopvang, niet in de laatste plaats vanwege haar optreden in de coronacrisis. ‘We zijn op z’n tijd best kritisch over haar beleid, maar in deze periode zien we vooral veel inzet en goede maatregelen. De overheid erkent het belang van onze sector en steunt ons. Dat is iets om blij over te zijn’, zei Emmeline Bijlsma, directeur van de Branchevereniging Kinderopvang hierover.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.