Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Balkenende: ‘Regeling kinderopvang moet eenvoudiger’

Balkenende: 'Regeling kinderopvang moet eenvoudiger'

Premier Balkenende wil dat de uitgavenstroom aan de kinderopvang eenvoudiger wordt. Nu geeft de rijksoverheid jaarlijks 9 miljard euro uit aan verschillende kindregelingen. Die spreken elkaar in enkele gevallen zelfs tegen. Balkenende sprak zijn wens uit tijdens de Hofstadlezing.

Effectiever en transparanter
‘De doelstellingen onder deze regelingen zijn heel verschillend. Bovendien heeft de forse groei van de kosten van kinderopvang zich nog niet vertaald in een hogere arbeidsparticipatie. Vandaar dat ik zeg: maak het beleid op dit veld transparanter, herkenbaarder en daarvoor effectiever. Treedt niet teveel in keuzes die mensen toch zelf moeten en willen maken. Zet dus een stap terug waar je als overheid bent doorgeschoten’, aldus de premier.
Onlangs werd bekend dat er een fors tekort is in de uitgaven voor de kinderopvang. De uitgaven voor de kinderopvang is al jaren hoger dan begroot. De premier hoopt dat het vereenvoudigen van bestaande geldstromen een oplossing kan zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.