Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Autisten krijgen eigen kinderopvang

Autisten krijgen eigen kinderopvang

In Apeldoorn wordt de eerste buitenschoolse opvang gerealiseerd voor autistische kinderen en jongeren, het Maashuis. Naast kinderopvang buiten schooltijd biedt de locatie activiteiten, trainingen en een begeleiding door deskundige medewerkers. 

Rust, veiligheid, overzicht en duidelijkheid
Omdat sommige autistische kinderen moeite hebben met naar school gaan, biedt het Maashuis ook opvang aan als naar school gaan door omstandigheden niet mogelijk is. Daarnaast is er op het Maashuis rust, veiligheid, overzicht en duidelijkheid te vinden. Kenmerken waar juist autistische kinderen veel behoefte aan hebben. Per dagdeel worden er niet meer dan acht kinderen opgevangen door medewerkers die goed bekend zijn met autisme en weten hoe ze darmee om moeten gaan.

Ook voor jongeren
De feestelijke opening van de locatie staat gepland voor 14 januari. Vanaf dan mogen er ook kinderen van 12 tot 15 jaar op de locatie komen. Het Maashuis heeft nu één vaste gast, een 11-jarige autistische jongen uit Apeldoorn. Nicole Coppens is initiatiefnemer van deze bijzondere opvang. Zij is docente en daarnaast gespecialiseerd in autisme.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.