Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Autisme in toekomst te behandelen’

Autisme

Autisme is in de toekomst te behandelen. Dat denken hersenonderzoekers van onder meer de UMC’s in Utrecht en Nijmegen. Zij hebben samen met andere Europese instellingen een subsidie van 1,5 miljoen euro ontvangen voor onderzoek naar autisme.

Groot bedrag
Het gehele project omvat zo’n 30 miljoen euro en er werken 20 universiteiten en 6 farmaceutische bedrijven uit heel Europa in samen. Dat is het grootste bedrag dat ooit in één keer voor een autismeonderzoek is uitgetrokken.

Medicatie autisme
Op basis van eerdere onderzoeken denken de wetenschappers dat ontwikkelingsstoornissen in de hersenen van mensen met autisme misschien ten dele terug te draaien zijn. Ook lopen er nu proeven met een nieuwe vorm van medicatie, die het gedrag van mensen met autisme zou kunnen verbeteren. De onderzoekers benadrukken overigens dat het nog wel zeker 10 jaar kan duren voordat de stoornis te behandelen is.

Levenslang
Autisme is een ernstige ontwikkelingsstoornis die levenslang blijft bestaan en niet te genezen is. Bij ongeveer 1 procent van de kinderen worden autistische stoornissen vastgesteld.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.