Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kamer kritisch over meertalige opvang

Bso’s mogen vanaf komend schooljaar meertalige kinderopvang aanbieden. Minister Asscher staat volledig achter deze wijziging van de Wet Kinderopvang, maar enkele Tweede Kamerleden hebben wat bedenkingen. Afgelopen vrijdag reageerde de minister op hun vragen in een brief.
Minister Lodewijk Asscher
Minister Asscher constateert een brede belangstelling in het werkveld voor meertalige opvang. - Foto: ANP

Met

Registreren

2 REACTIES

  1. Ik ben voor meertalige opvoeding. Waarom zouden we het niet doen. De taalgevoelige periode ligt tussen 0 en 7 jaar en het verhoogt het bewustzijn van kinderen voor culturele diversiteit. Ik ben er voor zo vroeg mogelijk mee te beginnen, al in de peuterleeftijd. Ook kan het uitdaging bieden aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, dus waarom zouden we ermee wachten.

  2. Lees alle reacties
  3. Is toch al vaak genoeg onderzocht dat dit een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling? De dagopvang van mijn kindcentrum is tweetalig. (Gesubsidieerd gecertificeerd en officieel) Nederlands en Fries. Een meerwaarde voor de kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.