Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse en Haagse bso’s maken inhaalslag

Amsterdamse en Haagse bso's maken inhaalslag

De buitenschoolse opvang in Amsterdam is bezig aan een inhaalslag. Na de slechte GGD-scores van vorig jaar scoren nu slechts 13 bso’s van de 200 een onvoldoende bij de inspectie. Ook in Den Haag scoren de bso’s beter. Gjalt Jellesma van BOinK (Belangenvereniging voor ouders) zegt dat dat maar goed is ook, omdat volgens hem nog steeds 400 van de 1200 Nederlandse kinderopvangorganisaties onder de maat presteren.

‘Tweedehandautohandelaar’
Jellesma noemt het in Het Parool niet verwonderlijk dat de bso landelijke te wensen overlaat. ”Deze vorm van opvang is de afgelopen jaren explosief gegroeid zonder veel overheidsbemoeienis. Dat heeft het type tweedehandsautohandelaar aangetrokken: mensen die geld ruiken maar geen verstand van zaken hebben.’ Hij noemt ook kinderopvangorganisaties waar met regelmaat een pakket activiteiten wordt aangeboden zonder dat er onderzocht is of kinderen daar behoefte aan hebben. Of waar geen uitdagingen aangeboden worden aan kinderen boven de acht jaar.

Bron: Het Parool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.