Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdams convenant voor startbekwame pm’ers

Marianne Velsink
Beroepsopleidingen en kinderopvangorganisaties in Amsterdam hebben samen met de gemeente een conventant getekend. Daarin maken ze afspraken over de eisen die aan medewerkers van voorschoolse voorzieningen worden gesteld en hoe de beroepsopleidingen daarop aansluiten.
Convenant Amsterdam ROC's.jpg
In het convenant staan afspraken over selectiecriteria voor studenten

Het idee is dat alle pedagogisch medewerkers die van de opleiding afkomen, startbekwaam zijn om in alle voorschoolse peutervoorzieningen in Amsterdam aan de slag te gaan. In het convenant maken de onderwijsinstellingen, de kinderopvangorganisaties en de gemeente afspraken over selectiecriteria voor toekomstige studenten, stagebegeleiding en beoordeling.

ROC’s Amsterdam

De betrokken onderwijsinstellingen zijn ROC-TOP, ROC van Amsterdam en het Regio College Zaanstad. Namens de gemeente ondertekende wethouder Simone Kukenheim het convenant.

Talentontwikkeling

De gemeente Amsterdam zet in op de kwaliteit van voorscholen om daarmee (taal)achterstanden te voorkomen en talentontwikkeling te stimuleren. Het college heeft de wens uitgesproken zoveel mogelijk peuters in de stad te bereiken door de toegang tot kinderopvang en peuterspeelzalen te verbeteren.

‘Ik wil dat peuters met verschillende achtergronden elkaar tegenkomen, met elkaar spelen en van elkaar leren’, zei de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim onlangs. Lees hier een interview met haar terug

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.