Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam wil school voor 0-18 jaar

Amsterdam wil experimenteren om nieuwe schoolvormen te starten, bijvoorbeeld een school voor 0 tot 18 jaar. De onderwijsplannen van het kabinet gaan niet ver genoeg, zegt het gemeentebestuur.
0-18 jaar school.jpg
Wie een school wil oprichten

Dit meldt Het Parool op haar website.

Van baby tot student

Op de school voor 0-18 komen kinderen binnen als ze nog een baby zijn en verlaten ze de school als ze gaan studeren. Het verschil tussen dagopvang, basisonderwijs, buitenschoolse opvang en middelbaar onderwijs bestaat niet echt. ‘Kinderen hoeven niet al vroeg een keuze te maken, maar kunnen hun eigen tempo aanhouden. Ze hebben hun hele jeugd dezelfde leraren in dezelfde omgeving’, zegt een gemeentewoordvoerster.

Rotterdam kondigde in 2013 als eerste stad een ‘superschool’ aan: één school voor peuter-, basis- en voortgezet onderwijs voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Lees meer

iPadscholen

De behoefte voor zo’n school zou er nu al bestaan bij ouders en schoolmakers. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker kondige onlangs aan dat hij het gemakkelijker wil maken om scholen te stichten. Wie een school wil oprichten, hoeft dan alleen nog een plan te maken en te bewijzen dat er belangstelling is voor de school. Dat moet het makkelijker maken om een school op te zetten die niet katholiek, protestants, islamitisch, hindoeïstisch of antroposofisch is. Dekker noemt de iPadscholen als voorbeeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.