Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam: ‘Het is de wereld op z’n kop’

Amsterdam: 'Het is de wereld op z'n kop'

De gemeente Amsterdam reageert verbaasd op de aanklacht van de eigenaar van ’t Hofnarretje Albert Drent. ‘Het is de wereld op z’n kop’ aldus een woordvoerder in de Volkskrant. ‘Als wij ons het lot van de kinderen, ouders en het personeel niet hadden aangetrokken, waren de gevolgen voor ’t Hofnarretje nog veel groter geweest.

Pedagogische cursus
Oud directeur en eigenaar van ’t Hofnarretje Albert Drent stelt de gemeente aansprakelijk voor het feit dat nog steeds niet alles op orde is op het kinderdagverblijf. Stadsdeel-Zuid legde de locatie een dwangsom op van 30 duizend euro omdat pedagogisch medewerkers nog steeds geen pedagogische cursus hadden gevolgd zoals was afgesproken. De GGD constateerde dit en het stadsdeel handhaafde vervolgens.

Afgepakt
Maar volgens Drent is het de schuld van de gemeente dat dit nog niet is gebeurd. De onderneming zou van hem zijn afgepakt. ‘De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor de medewerkers, de ouders en de creche op zich genomen.’ Hij trok zich terug uit de dagelijkse leiding en nu vindt Drent dat Amsterdam de dwangsom aan zichzelf heeft opgelegd.

Lees ook: Albert Drent stelt Amsterdam aansprakelijk >>

Bron: de Volkskrant
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.