Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amersfoortse kinderopvang start eigen PW4-klas

Marianne Velsink
Twee kinderopvangorganisaties SKA en Ben Belle (allebei in Amersfoort) starten een gezamenlijke klas voor de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Deze opleiding is mede tot stand gekomen in samenwerking met ROC Midden Nederland.
1 PW4 klas Amersfoort.jpg
Steeds vaker bieden kinderopvangorganisaties of opleidingsinstituten snelle leerroutes aan voor een niveau 4-diploma. - Foto: Fotolia

De opleiding start met ruim 20 medewerkers en duurt ongeveer 1,5 jaar. De lesdagen vinden plaats in de avond zodat de pedagogisch medewerkers van beide organisaties de opleiding kunnen combineren met hun werk op de groep. Eén keer per maand is er een hele lesdag overdag. De studenten krijgen tijdens de opleiding steun van een praktijkbegeleider. Het is de bedoeling dat ze leren ‘on the job’.

Tekort pm’ers niveau 4

Steeds vaker bieden kinderopvangorganisaties of opleidingsinstituten snelle leerroutes aan voor een niveau 4-diploma. De behoefte aan pm’ers met een niveau 4-diploma neemt toe. Minister Asscher verwachtte voor dit jaar al een tekort aan niveau-4 geschoolde pm’ers en ook dat dit in 2017 door zou zetten.

Pedagogische en mbo-opgeleide studenten willen steeds vaker verder studeren. Dit merken beroepsopleidingen, bijvoorbeeld in Zwolle. Daar wordt vanaf komend schooljaar gestart met de Associate-degree-opleiding Pedagogisch Professionals Kind en Educatie. Lees meer

Doorontwikkelen

SKA en BenBelle willen hun pm’ers de mogelijkheid bieden om zich nog verder door te ontwikkelen, hun loopbaanmogelijkheden te versterken en, als ze dit willen, door te stromen naar een hbo-opleiding.

Lees meer en bekijk foto’s van de studenten op de website van SKA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.