Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Almere stelt overname peuterspeelzalen uit

Almere schuift de overname van peuterspeelzalen door de kinderopvang een jaar vooruit. Meer dan de helft van de kinderopvangorganisaties in Almere is financieel niet sterk genoeg.
Almere stelt overname peuterspeelzalen uit
Foto: ANP Photo

Het was de bedoeling dat alle Almeerse peuterspeelzalen per 1 januari 2014 zouden worden opgeheven. De kinderopvangorganisaties konden intekenen voor de overname van de speelzalen. Zij zijn daarbij verplicht om de speelzaalleidsters ook over te nemen. Volgens een financiële toets van de gemeente blijkt het merendeel van de kinderopvangorganisaties die last niet te kunnen dragen.

Beleid

Naast de financiële situatie in de kinderopvang is ook de onduidelijkheid over het overheidsbeleid een reden om de overname uit te stellen. René Peeters, wethouder Onderwijs, zegt te wachten op het nieuwe beleid van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zo is er uitgelekt dat de financiële middelen voor het hele peuterspeelzaalwerk bij de gemeente weggehaald worden.

Tempo

In de tussentijd gaat de samenvoeging van het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang in Almere wel gewoon door, maar in een lager tempo en met de organisaties die financieel solide zijn. Dat heeft voor het personeel van de peuterspeelzalen geen gevolgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.