Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Alleen op de groep

Alleen op de groep? 

We horen steeds vaker kritische geluiden over het lang alleen staan op de groep aan het begin en het eind van de dag. Ouders komen kinderen al vroeg brengen of halen ze laat op, waardoor pedagogisch medewerkers erg lang met veel kinderen beginnen/eindigen. Het begin en einde van de dag zijn juist vaak erg hectisch. Op deze momenten wil je ook aandacht besteden aan de ouders die de kinderen komen halen, kortom herkenbaar of juist helemaal niet herkenbaar. Hoe gaat het er in jullie dagverblijf aan toe, laat het ons weten. Kan je de kinderen voldoende aandacht geven, biedt je nog steeds kwaliteit, hoe denk je er over?

Abvakabo FNV
De Abvakabo FNV zal tijdens Kindvak een enquête houden over dit onderwerp. Hoe meer reacties, hoe beter het beeld is dat de vakbond hierover kan krijgen. Alle reacties zijn welkom: zowel de negatieve als de positieve ervaringen! Alle reacties die hier worden achtergelaten zullen worden doorgestuurd naar de Abvakabo.

Je kunt hieronder een reactie achterlaten. Als je, nadat je de reactie hebt ingevuld, de optie aanklikt “emailadres niet zichtbaar maken” kun je ook helemaal anoniem reageren.

1 REACTIE

  1. Ook ik sta met enige regelmaat alleen op de groep, niet alleen met open- en sluitdiensten. Maar ook gewoon dag(delen).
    Dit kan veroorzaakt worden door een laag kindaantal. Dat regelmatig goed te doen, maar gaat wel vaakt te kosten van de kinderen. Immers je staat overal alleen voor dus alles duurt dubbel zo lang. Maar ook bijv. oudergesprekken, overleggen, bij-scholingen of ziekte/vrije dag van collega’s. In de laaste geval moet ik met enig regemaat me te veel aan kindern verdelen over de andere groepen. Iets wat zowel mijn groep, als mij, als mijn collega’s en ouders niet goed doet.
    Vind dit echt heel lastig…en durf het af en toe niet eens tegen ouders te zeggen dat ik weer ‘hun’ kind heb weggedaan. Immers waarom dat kind en alweer dat kind ????

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.