Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle pm’ers Kinderopvang Vlaardingen VVE-geschoold

Alle pm'ers Kinderopvang Vlaardingen VVE-geschoold

Stichting Kinderopvang Vlaardingen zet een grote stap naar volledige harmonisatie nu alle pedagogisch medewerkers een VVE-certificaat hebben behaald. Niet alleen op de peuterspeelzalen, ook op de dagopvang wordt ontwikkelingsgericht met kinderen gewerkt.

Voor alle kinderen
Voorheen was ontwikkelingsgericht werken allen bedoeld voor de doelgroep-kinderen in speciale peuterplus-speelzalen. Sinds 2007 bieden alle peuterspeelzalen van SKV VVE aan de peuters. In het kader van de Wet OKE heeft de gemeenten Vlaardingen in samenwerking met het consultatiebureau en Stichting Aanzet een meerjarenplan ontwikkeld. In 2009 werd besloten om VVE ook ind e dagopvang te introduceren. Als alle doelgroepkinderen in Vlaardingen in kaart zijn gebracht, wil de gemeenten al die kinderen zien te bereiken.

Samenwerken met collega’s
In de praktijk betekent het een intensieve samenwerking tussen leidsters van de peuterspeelzaal en pm’ers van de dagopvang. Eerstgenoemde werken al langer met VVE en adviseren hun collega’s van de dagopvang. De locatiemanagers zijn de bindende factor tussen de peuterspeelzalen en de dagopvang. In de themtheek van SKV worden themkisten gemaakt die voor alle locaties geleend kunnen worden.
Van de VVE-integratie in de dagopvang en de overdracht naar de basisschool zijn twee instructiedvd’s ontwikkeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.