Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advocaten bepleiten zaak Robert M.

Robert

De advocaten Wim Anker en Tjalling van der Goot houden maandag hun pleidooi voor de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M. Justitie eiste onlangs de maximale straf tegen de 28-jarige M.: 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Beeldmateriaal
M. wordt beschuldigd van ernstig seksueel misbruik van 67 zeer jonge kinderen, die aan zijn zorg waren toevertrouwd. De geboren Let werkte in Amsterdamse kinderdagverblijven en was actief als privéoppas. In ruim 30 gevallen maakte hij beeldmateriaal van het misbruik. Dit deelde hij via internet met pedofielen in binnen- en buitenland. Tegen zijn partner Richard van O. eiste het Openbaar Ministerie 12 jaar cel.

Pieter Baan Centrum
M. heeft tijdens het proces bij herhaling de vrees uitgesproken dat hij nooit meer vrijkomt. Advocaat Anker zei direct na de strafeis al dat hij een combinatie van een zeer lange celstraf en tbs niet erg effectief vindt. De beide raadslieden hebben kritiek op het rapport van het Pieter Baan Centrum, waarin op langdurige behandeling in een tbs-kliniek wordt aangedrongen.

Lees meer in het Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.