Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advies: kinderopvanggroep in quarantaine bij meer dan twee besmettingen

Het kabinet heeft een vrij ingrijpend advies van het OMT overgenomen: bij meer dan twee besmettingen in korte tijd op een groep in de kinderopvang, geldt het advies dat de groep én de pedagogisch professionals die op de groep werken en die contact hebben gehad met de positief geteste personen, in quarantaine gaan.
advies-kinderopvanggroep-in-quarantaine-bij-meer-dan-twee-besmettingen
Masson / stock.adobe.com

Dat meldt de Rijksoverheid.

Het is vrij ingrijpende maatregelen voor de kinderopvangsector. Zeker nu de afgelopen tijd het virus juist onder kinderen rondgaat. De maatregel geldt overigens niet alleen voor de kinderopvang, maar ook voor het primair onderwijs.

Groep of klas in quarantaine

De Rijksoverheid meldt: “Bij meer dan twee besmettingen in korte tijd op een groep of klas, geldt het advies dat de groep of klas in quarantaine gaat. Dit quarantaine-advies geldt ook voor alle pedagogisch professionals die op deze groep werken en in contact zijn geweest met de positief geteste personen. Deze quarantaine-adviezen waren al opgenomen in het protocol kinderopvang en corona, waarvan de meest actuele versie vrijdag 24 december is gepubliceerd.”

Protocol kinderopvang en corona

Het protocol dient als handreiking voor de kinderopvangsector bij het werken in tijden van COVID-19 en vormt een vertaling van de richtlijnen van het RIVM naar de specifieke situatie van de kinderopvang. Dit protocol is van 24 december 2021. Download deze hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.