Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ad Doorneveld wint Constant van Gestelprijs

Ad Doorneveld wint Constant van Gestelprijs

Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep heeft de Constant van Gestelprijs gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de fusiebijeenkomst van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Bevorderen ondernemerschap
Doorneveld won de prijs vanwege zijn bijdrage aan het bevorderen van het ondernemerschap in de sector kinderopvang. De prijs is van origine afkomstig van de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang ter nagedachtenis aan de in 2005 overleden voorzitter Constant van Gestel. De prijs is jarenlang niet uitgereikt, maar is bedoeld als jaarlijkse prijs aan een persoon of organisatie die een aantoonbare bijdrage levert of heeft geleverd aan het bevorderen van het ondernemerschap in de kinderopvang.

Goede combinatie
Volgens de jury heeft Ad Doorneveld als geen ander begrepen dat bij het verzorgen van kinderopvang commerciële en maatschappelijke belangen goed met elkaar kunnen worden gecombineerd, zonder afbreuk te doen aan de gerechtvaardigde eisen en wensen van alle bij de kinderopvang betrokken partijen, zoals kinderen, ouders, medewerkers en politiek. Doorneveld draagt bij aan het slechten van het -fictieve- onderscheid in de sector tussen commercieel en maatschappelijk ondernemen. De visie van Ad Doorneveld getuigt van een blik die verder reikt dan uitsluitend de ondernemingsgebonden belangen. Zo is de SWKGroep initiatiefnemer van de ‘Benchmark Maatschappelijk Ondernemen in de kinderopvang’ en ontwikkelde zij een visie over dagindeling: ‘Een Eigentijds dagarrangement- op weg naar rust, ruimte en regelmaat voor kinderen’. Daarnaast is Ad mede-initiator van het businessplan om te komen tot één brancheorganisatie in de kinderopvang en stevig aanjager bij het realiseren daarvan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.