Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acties tegen bezuinigingen kinderopvang

Acties

Vakbondsorganisatie FNV, Brancheorganisatie Kinderopvang en GroenLinks proberen met ludieke acties het kabinet ervan te overtuigen dat bezuinigen op de kinderopvang geen goed plan is. Donderdagochtend vindt een commissievergadering plaats over kinderopvang en dan met name de effecten van bezuinigingen op de arbeidsparticipatie van vrouwen.

Kaartenactie GroenLinks
GroenLinks lanceert een kaartenactie. Via de website van GroenLinks kunnen mensen een ansichtkaart sturen naar het Catshuis onder het motto: ‘Bezuinig kinderopvang niet kapot, kabinet!’ Ook de PvdA heeft veel kritiek op de bezuinigingen in de kinderopvang. De FNV is gewapend met een petitie en de uitkomsten van een onderzoek waaruit blijkt dat 20 procent van de ondervraagde ouders minder is gaan werken, omdat ze minder kinderopvangtoeslag krijgen. Veelal nemen ouders een of twee dagdelen minder af bij de crèche. Daarnaast heeft 3 procent de baan volledig opgezegd.

Brief Brancheorganisatie
Brancheorganisatie Kinderopvang stuurde begin deze week al een brief naar alle woordvoerders Kinderopvang. In de brief uit directeur van de Brancheorganisatie Lex Staal zijn zorgen over het effect van bezuinigingen voor ondernemers in de kinderopvang en de arbeidsdeelname van vrouwen. Staal is de laatste dagen ook veelvuldig te horen geweest bij radioprogramma’s en het NOS-journaal.

Bekijk het Dossier Bezuinigingen >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.