Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Abvakabo maakt werk van eindejaarsuitkering

Eindejaarsuitkering

Vakbond Abvakabo FNV gaat werkgevers in de kinderopvang die de eindejaarsuitkering niet of slechts deels hebben uitgekeerd, per brief verzoeken om dit alsnog te doen. Ook wil de vakbond een vinger aan de pols houden hoe en wanneer het geld dan wel betaald wordt. 

De brief gaat alleen naar werkgevers van medewerkers die hierover een melding hebben gedaan bij de Abvakabo. Eind januari riep Abvakabo medewerkers op om niet, of deels uitbetaalde eindejaarsuitkeringen te melden. Vervolgens kwamen er uit heel Nederland reacties binnen.

Niet reageren
In de brief wordt de naam van de werknemer niet vermeld. Abvakabo adviseert medewerkers die door hun werkgever worden geconfronteerd met de inhoud van de brief er niet op in te gaan. ‘Je hoeft je niet bekend te maken’ aldus Abvakabo op haar website. Als een werkgever wel reageert, wordt verzocht deze reactie door te sturen naar kinderopvang@abvakabo.nl.

Rechtszaak
Met de reacties op de brief gaat de Abvakabo aan de slag. Onderneemt een werkgever niets, dan beraadt Abvakabo zich op verdere stappen. Een gang naar de rechtbank wordt niet uitgesloten. Volgens de cao hebben werknemers die voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan de eindejaarsuitkering recht op uitbetaling.

Bron: Abvakabo FNV
ANP Photo, Roos Koole

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Waar waren de vakbonden toe de btw, de eigenrisico ziektekosten en de loonbelasting omhooggingen. Nee dan doen ze niets oor hun leden.
  Personeel opzetten tegen individuele bedrijven, lekker makkelijk.
  Belangen van werknemers zijn ook zekerheid en continuïteit.
  Mede door gebrek aan inzicht van de vakbonden is er al ruim 22 maanden
  geen cao meer, aan een lang verlopen overeenkomst rechte blijven ontlenen
  getuigd niet van verantwoordelijkheids- gevoel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.