Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo: ‘Kamp moet bezuinigingen heroverwegen’

Abvakabo: 'Kamp moet bezuinigingen heroverwegen'

Vakbond Abvakabo FNV vindt dat minister Kamp de bezuinigingen op de kinderopvang moet heroverwegen nu uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk meer moeders zijn gaan werken door investeringen in de kinderopvang. Hiermee spreekt het onderzoek CPB-analyses tegen.

Arbeidsdeelname vrouwen
Het nieuwe onderzoek werd onlangs gepubliceerd in het Online Magazine ESB Online en is uitgevoerd door beleidsmedewerkers van het ministerie van Sociale Zaken. Zij berekenden dat dankzij investeringen in de kinderopvang tussen 2005 en 2009 50.000 extra moeders zijn gaan werken. De arbeidsdeelname van vrouwen tussen de 25 en 45 jaar met kinderen tot 12 jaar is door de wet Kinderopvang flink gestegen. Vergeleken met andere vrouwen in deze leeftijdsgroep steeg hun aandeel met 4,7 procent.

Positief effect
Ilse van der Weiden, bestuurder kinderopvang van Abvakabo FNV: ‘De investeringen in de toegankelijkheid van de kinderopvang de afgelopen jaren blijken een positief effect te hebben op de arbeidsdeelname. We zijn het dan ook oneens met minster Kamp die beweert dat een duurdere kinderopvang de arbeidsparticipatie niet zal beïnvloeden.’

Lees ook: 50.000 werkende moeders door kinderopvang >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.