Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal kinderopvangorganisaties redt zomer niet

Het is Estro voor en Estro na, maar ook veel kleinere spelers in de kinderopvang hebben het moeilijk. Net als Estro kondigden ook Kobalt, een grote speler in Bergen op Zoom, kinderopvangorganisatie De Blokkendoos in Almelo en Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard onlangs hun faillissement aan. Het blijft zwaar om het hoofd boven water te houden.
Aantal kinderopvangorganisaties redt zomer niet
Foto: ANP

Alle drie de organisaties hopen nog wel op een doorstart. Bij Kobalt heeft zich al een serieuze overnamekandidaat gemeld. ‘Daar is al mee gesproken,’ zegt curator Ernst Butterman in BN de Stem, ‘maar ik moet ook andere mogelijkheden onderzoeken en dat kost tijd.’ Voor 110 werknemers van Kobalt breekt een spannende tijd aan. De komende dagen zijn de locaties nog open. Of er na een overname banen verloren gaan en of er locaties sneuvelen, is nog niet bekend.

Blokkendoos

In Almelo werd woensdag 9 juli het faillissement uitgesproken over kinderopvangorganisatie Blokkendoos. De website is per direct op zwart gezet en een curator is bezig om de consequenties van het faillissement te onderzoeken. De organisatie heeft twee locaties. Een ervan, in Aadorp, wordt overgenomen door Kinderopvang De Cirkel. Dit wordt bevestigd in de Twentse krant Tubantia.

Op BNR Nieuwsradio zegt Lex Staal, voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang, dat het faillissement van Estro zeker niet het laatste is. ‘Er worden dit jaar zo’n honderd faillissementen verwacht in de kinderopvang’, aldus Staal. Lees meer >>

Hoeksche Waard

Stichting Kinderopvang Hoeksche Waard maakte haar faillissement al een maandje geleden bekend. Maar er is goed nieuws te melden. Een andere organisatie heeft interesse getoond in alle onderdelen van de Stichting, inclusief het gastouderbureau. Een curator is nu bezig om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.