Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal kinderopvangmedewerkers neemt toe met 7,6 procent

Het aantal werknemers in de kinderopvang groeit flink: in een jaar tijd stroomden 19,1 duizend werknemers de kinderopvang in. Daarmee is de kinderopvangbranche relatief het sterkst gegroeid van alle branches in de sector zorg en welzijn. In totaal werken er 108.000 mensen in de kinderopvang, volgens de laatste cijfers van het CBS.
aantal-kinderopvangmedewerkers-neemt-toe-met-76-procent
bernardbodo / stock.adobe.com

Het CBS heeft de nieuwste cijfers gepubliceerd over het derde kwartaal van 2020, in vergelijking met het derde kwartaal van 2019. In de sector zorg en wel zijn stroomden er in een jaar tijd bijna 160.000 werknemers in, tegenover 125.000 uitstromers.

Relatief sterkste groei in kinderopvang

De toename van het aantal werknemers in zorg en welzijn is vooral het gevolg van groei in de branches kinderopvang en verpleging, verzorging en thuiszorg, meldt het CBS. Met aan kop de kinderopvang: daar is het aantal werknemers relatief het sterkst gegroeid binnen de sector.

108 duizend medewerkers

Het aantal werknemers in deze branche was in het derde kwartaal bijna 108 duizend. Dit is 7,6 duizend hoger dan in hetzelfde kwartaal van een jaar eerder (+7,6 procent). In de periode tussen het derde kwartaal van 2020 en hetzelfde kwartaal een jaar eerder stroomden 19,1 duizend werknemers de kinderopvang in van binnen en buiten de sector zorg en welzijn en 11,5 duizend werknemers stroomden uit de kinderopvang naar andere branches of buiten de sector.

Werknemers uit sector zorg en welzijn

Het aandeel instromende werknemers die afkomstig waren uit andere branches binnen zorg en welzijn lag bij kinderopvang het laagst: slechts 14,6 procent van de nieuwe medewerkers komt uit dezelfde sector.

Bekijk alle cijfers van het CBS over de groei van het aantal werknemers binnen de kinderopvang >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.