Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangepaste beslisboom voor kinderen uit risicogebieden

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge over de coronamaatregelen werd bekend gemaakt dat de thuisquarantaine na terugkeer uit een gebied met code oranje of rood wordt teruggebracht van 14 naar 10 dagen. Deze aanpassing is doorgevoerd in de beslisboom ‘Kinderen toelaten na terugkomst uit een oranje of roodgebied’. 

Foto: iStock

Om te bepalen of een kind na terugkomst van vakantie uit oranje of rood gebied toegelaten kan worden op de kinderopvang of school, heeft oudervereniging BOinK samen met AJN Jeugdartsen Nederland een aangepaste beslisboom opgesteld.

Voor ouders die terugkomen uit een gebied met een oranje of rood reisadvies, geldt een dringend advies om 10 dagen thuis te blijven. Voorheen was het advies om 14 dagen thuis te blijven. Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar zijn er verschillende thuisblijfregels. Met de beslisboom kan eenvoudig worden bepaald of een kind wel of niet naar de kinderopvang (kinderdagverblijf, peuteropvang, bso en gastouder) en/of school mag.

Beslisboom neusverkouden  kinderen

De beslisboom is gemaakt in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland. Deze beslisboom kan worden gebruikt naast de beslisboom voor neusverkouden kinderen. Eerst wordt de beslisboom voor terugkomst uit oranje/rood gebied doorlopen en indien nodig daarna de beslisboom voor neusverkouden kinderen.

Er is bewust voor gekozen om de beslisbomen los van elkaar te houden, want de beslisboom voor neusverkouden kinderen werkt goed en wordt landelijk ingezet. Zo hoeft deze niet aangepast te worden en kan de nieuwe boom erboven worden gelegd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.