Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aandacht voor online gedrag leerlingen in Week van de Mediawijsheid

Hoe zorgen we ervoor dat de online wereld een prettige en sociale plek blijft - of weer wordt? De Week van de Mediawijsheid is hét moment om extra aandacht te besteden aan het online gedrag en mediagebruik van leerlingen.    

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. Samen staan we stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Tijdens deze campagne is ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan en zijn er handvatten om jezelf of een ander mediawijzer te maken. Zo wordt iedereen weerbaarder en digitaal vaardiger.

Ideeën

Kinderen krijgen via allerlei kanalen informatie op zich af. De Week van de Mediawijsheid heeft tientallen ideeën en tips voor het onderwijs op een rijtje gezet. Zo staat er bijvoorbeeld een extra les Nieuwsbegrip: hoe gedraag jij je online? In deze les gaan de leerlingen aan de slag met de vraag hoe kinderen online op een goede manier met elkaar om kunnen gaan. Alle benodigde downloads zijn ook te vinden.

Nepnieuws

Voor groep 7 en 8 hebben Wijsmediagebruik en Break into the box samen een educatieve escape game gemaakt. Leerlingen kunnen aan de slag met opdrachten over internet, privacy, digitale balans, social media, nepnieuws en online pesten.

Wedstrijd

Tijdens de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid worden duizenden klassen uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun spannende mediawijze missie.  De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste bits scoort, mag zich de Meest mediawijze klas van Nederland noemen én wint een mooie prijs.

Kijk op www.weekvandemediawijsheid.nl om te zien welke activiteiten er bij jou in de buurt of online te doen zijn. En volg @iedereenmediawijs om op de hoogte te blijven van de campagne. #samensociaalonline #WvdM

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.